Joukkuevoimistelun kisakausi upeasti käyntiin

elite pre jr
Elite Pre Jr aloitti kisakautensa voitoilla. KUVA LAURI JÄRVINEN

Joukkuevoimistelun syksyn kisakausi käynnistyi toissa viikonloppuna perinteiseen tapaan Cailap Cupissa Turussa. Lauantaina käytiin 10-12-vuotiaiden sarja ja SM-sarjat sekä sunnuntaina kilpasarjat.

Tapanilan Erän joukkueet edustivat hienosti molempina päivinä. 10-12-sarjan Elite Alexa sai toiseksi korkeimman kategorian 2, Axoria 04:n kategoria oli 4 ja Axoria 05:n kategoria 6. Parhaiten pärjäsi Erän ja SC Vantaan seurayhteistyöjoukkue Elite molemmilla kokoonpanoillaan.

12-14 SM-sarjassa Elite Pre Jr-joukkue saalisti hopeaa pistein 17.50 jääden kultamitalit voittaneesta Gloria Nova-joukkueesta vain 0.05 pistettä. Junioreiden sarjassa Elite voitti kultaa pistein 18.15 jättäen taakseen MM-hopeamitalijoukkueen Minetit Jr:n. Samalla Elite lunasti paikan marraskuun lopussa Budapestissä kisattavaan Challenge Cup-osakilpailuun.

Sunnuntaina parhaimmasta tuloksesta vastasi 14-16-vuotiaiden kilpasarjan Anastasia saaden pisteet 13.10, sijoitus oli 11. Saman sarjan Anastasia00 jäi sijalle 16 pistein 9.93. Yli 16-vuotiaiden kilpasarjan Aforian sijoitus oli 14. pistein 13.97.

Elite Pre Jr jatkoi Turusta suoraan Tampereelle, jossa kisattiin sunnuntaina Kolmen lajin kilpailut. Tytöt nostivat pisteitään lauantaista saaden yhteensä 17.75 pistettä sekä teknisen ja taiteellisen bonuksen. Ennätyspistemäärä riitti ylivoimaiseen voittoon, sillä toiseksi tullut turkulainen LaTy:n Elix saavutti pistemäärän 16.11.Uudistuneen Pre Jr-joukkueen kausi ei olisi voinut upeammin alkaa. Koko joukkue on tehnyt valtavasti töitä uuden vastuuvalmentajan Heini Tuovisen johdolla kesästä alkaen. Samaisissa Kolmen lajin kilpailuissa Tapanilan Erän Anastasia01 saavutti 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa korkeimman kategorian A, ryhtibonuksen ja mitalit.

Kisakausi jatkui viime viikonvaihteessa Mäntsälässä HJM-Cupissa ja Kerava Cupissa. Lauantaina HJM-Cupissa Elite voitti jälleen oman 14-16-vuotiaiden sarjansa pistein 17.67. Elite Pre Jr jäi jälleen hiuksenhienosti Gloria Novan taakse – tällä kertaa vaivaisella 0.03 pisteen erolla saalistaen kuitenkin hienosti hopeaa.

Tapanilan Erä Axorian pistemäärä samassa 12-14-vuotiaiden SM-sarjassa oli 13.80. 10-12-vuotiaiden sarjassa Elite Alexa saavutti kategorian 2 ja joukkue palkittiin kolmen parhaan joukossa. Axoria04 nosti suoritustaan kategorian 3 ja joukkue sijoittui hienosti neljänneksi. Axoria05:n kategoria oli 5, Amila 05:n 9 ja AMila04:n 10.

Kerava Cupissa Elite Alexa paransi suoritustaan saavuttaen korkeimman kategorian, bonuksen taito-osista ja mitalit. Axoria04 oli jälleen 3. kategoriassa. Aforian pisteet 13.44 riittivät kuudenteen sijaan 16-20-vuotiaiden kilpasarjassa. 8-10-vuotiaiden sarjassa Alexa Minorit saavutti hienosti kategorian 2.

Hienosti vauhtiin päässyt kilpailukausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Helsingin Kisahallissa, jossa käydään Etelä-Suomen Aluemestaruuskisat.  Joko Elite Pre Jr pääsee Gloria Novan ohi? Miten käy Erän omien joukkueiden? Lähde Kisahallille kannustamaan!

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliTyövoima- ja koulutustarpeet ennakoitava
Seuraava artikkeliTärkeitä päiviä