Viikingit purjehti taas Erän ohitse

salibandy
Viikingit oli jälleen rinnan mitan edellä Tapanilan Erää, kuten kuvassa viikkareiden Tapio Kinnunen, 90, on edellä Erän taisteluikoni Jussi Kosolaa. KUVA SALIBANDYLIIGA

Hyväkään alku ei sunnuntaina riittänyt Tapanilan Erälle pullauttamaan arkkivihollistaan Viikinkejä ulos salibandyn Suomen cupista. Avauserän mosalaisjohto kääntyi lopulta viikinkiveneen 9-5 voittoon.

Erä lähti Pasilan urheilutalolla hyvällä sykkeellä liikkeelle. Alkutahteja ei haitannut, että mosalaiset joutuivat cup -taistoon ilman muutamaa avainpelaajaansa. Poissa olivat Tom Strömsten, Mikko Pasanen, Sami Lehtinen ja Eero Nuutinen. Riku Holopaisen, Lauri Kapasen ja Tuomas Iiskolan maaleilla Erä siirtyi avauserässä jo 3-1 johtoon. Alkuhuuman jälkeen otteet tasoittuivat ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Erän 4-3 johdossa. Tapanilalaisten neljännen rysän isä oli Ossi Jalonen.

Toista erää vei kotijoukkue Viikingit. Kahdella maalilla se siirtyi 5-4 johtoon.

Päätöserän alussa kokeneet salibandyketut Tero Tiitu ja Mikael Järvi veivät sarvipäät jo 7-4 johtoon. Puolivälissä eräläiskaksikko Iiskola ja Mikko Jolma juonivat vaparista 7-5 kavennuksen. Erälle tarjoutui vielä tämän jälkeen mahdollisuus kaventaa ylivoimalla, mutta maalijuhlia ei syntynyt. Lopussa Viikingit vielä kaunistelivat päätösluvuiksi 9-5.

Erän taival Suomen cupissa päättyi tähän. Mutta ensi keskiviikkona, 11.11. kello18.30, Erä isännöi seuraavaa liigakoitosta Vantaan Energia Areenalla. Maukkaasti vastustajana on silloin ja jälleen Viikingit. Olisiko jo aika viikinkiveneen kaatua mosalaisten aallokkoon?

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliKaupunki varaamassa uusia tontteja rakentamiseen
Seuraava artikkeliUusi lentoyhtiö Malmin lentoasemalle