Uusi lentoyhtiö Malmin lentoasemalle

go aviation
Liikelentotoiminta Malmilta käsin koetaan yhä kiinnostavaksi. KUVA NIILO KOTKASLAHTI

Malmin lentoasemalle saadaan ensi vuonna uutta liikelentoliikennettä. 
Go! Aviation aloittaa lentotoiminnan sekä Malmin että tarvittaessa myös Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

-Kaikki pienkoneet pyritään siirtämään Helsinki-Vantaan lentoasemalta pienemmille lentoasemille, kertoo Go! Aviatonin operatiivinen johtaja Roope Kekäläinen.

Koneessa on kahdeksan hengen viihtyisä matkustamo.
Koneessa on kahdeksan hengen viihtyisä matkustamo.

Lentoliikenne on tarkoitus käynnistää Malmin lentoasemalta, mutta jos se ei onnistu, voidaan lennot operoida myös Helsinki-Vantaan liikelentoterminaalista.
-Ruuhkien välttämisen, parkkipaikkojen ja ylipäänsä sijainnin kannalta Malmin lentoasema olisi parempi lentojen lähtöpaikaksi. Helsinki-Vantaan lentoasemalla pienet koneet, kuten käyttämämme Pilatus PC-12 NG -matkustajalentokoneet, voivat jäädä isojen koneiden lähtöjen jalkoihin.

Liikennöinti aloitetaan kolmella Pilatus-koneella ainakin Kuopioon, Tallinnaan ja Vaasaan. Lentoja voi tilata myös muihin kohteisiin.
-Helmikuussa aloitamme charter-lentojen myynnin, ja kesään mennessä olisi tarkoitus aloittaa varsinaiset reittilennot. Koneessa on tilaa kahdeksalle matkustajalle sekä kahdelle lentäjälle.Pilatuksen huippunopeus on 500 km/h ja se pystyy lentämään yhdellä tankkauksella noin 2200 km. Esimerkiksi Pietariin matka kestää noin tunnin, valistaa Kekäläinen.

Niilo Kotkaslahti
TET-harjoittelija