Maailman kärki ja Suomen huiput kiipeävät kilpaa Mosahallissa

Joka lajilla on huippunsa. Lauantaina on Mosassa tarjolla ilmaista jännitystä ja viihdykettä, kun maailman parhaat köysikiipeilijät ottavat mittaa Suomen parhaista hiljattain uusitulla ja vaativalla 16 metrin seinällä. Kuva Oskari Sneck

Tulevana lauantaina tehdään Tapanilan urheilukeskuksen Mosahallissa jännää historiaa. Kansainvälisen köysikilpailun Northern Lights Challenge – haastekilpailussa joukko maailman kärkikiipeilijöitä haastaa Suomen huiput. Luvassa on huikeita hetkiä kesällä uusitulla, 16 metrin korkuisella ja vaativalla Mosahallin kiipeilyseinällä.

Pyhäinpäivän lauantaina kello 10 alkaen ovet ovat avoinna jokaiselle ilman pääsylippua aistimaan ja jännittämään Pohjoismaidenkin mittakaavassa ainutlaatuista kiipeilykisaa. Erän salibandyn vahvana kotikenttänä tunnettu Mosahallin areena palvelee kisavieraita kiipeilyaiheisena messuareena. Paikka tarjoaa myös ruokaa ja anniskeluoikeudet. Lisäherkkuna yleisö saa seurata viereisen kiipeilyseinän tapahtumia 3 x 4 metrin suuruiselta screeniltä.

-Olemme jo etukäteen myyneet kaikki 100 pääsylippua, jotka oikeuttavat istumaan kisaseinän juureen, mutta viereiseen messuhalliimme pääsee ilmaiseksi tutustumaan lajimme tuoteuutuuksiin sekä seuraamaan kisoja isolta näytöltä, kertoo Helsingin Kiipeilykeskuksen tapahtumatuottaja Oskari Sneck.

Joukko maailman huippuja tulee Tapanilaan haastamaan Suomen huiput. Miehistä itävaltalainen Jakob Schubert on maailmanlistalla numero yksi, Slovenian Domen Skofic on 3. ja maailman ykkösen maakaveri Mario Lecher löytyy maailmanlistalta sijalta 21. Naisten kovaa tasoa kuvastavat maailman rankingin 7., itävaltalainen Katharina Posch sekä Norjasta tuleva Tina Johnsen, joka on 35. paras maailmassa.

Hikinen ja kova on urakka suomalaisilla kapuajilla, jos mielivät napata maailmantähtien päänahkoja. Joka tapauksessa kotimainenkin huippu pääsee mitaleille, sillä ensimmäistä kertaa kansainvälisen haastekisan yhteydessä mitellään sekä naisten että miesten Suomen mestaruuksista.

Paikallista ja täkäläistä kiipeilytaitoa lauantain kisassa edustavat sisarukset Roosa ja Kuutti Huhtikorpi, jotka ovat juniori-iästä alkaen kivunneet Mosahallin kiipeilyseinillä.
Oskari Sneck on iloinen lajinsa kehityksestä ja olosuhteista. Kiipeily on hänen kertomansa mukaan seitsemässä vuodessa eniten kasvanut urheiluharrastus ja Tapanilan kiipeilyolosuhteet ovat aivan huippua Helsingissä.
Kenelle ei sovi suora kisatunnelmien aistiminen lauantaina, voi maanantaina 2.11. kello 19 alkaen seurata TV:n Nelonen Prolta neljän tunnin ajan kiperiä vaiheita Mosan seinältä. Lisäksi tämä Northern Lights Challenge 2015 menee kansainväliseen levitykseen ympäri maailman.

Kisapäivällä 31.10. on mittaa. Karsinnat käynnistyvät kello 10. Finaalijännityksestä pääsee nauttimaan lauantai-illan huumassa kello 19 alkaen. Illan kruunaa palkintojenjako. Challenge-palkintojen yhteydessä jaetaan myös Suomen mestaruuspalkinnot maamme parhaille nais- ja mies köysikiipeilijöille.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliLinjalla 69 on hyvät elinmahdollisuudet
Seuraava artikkeliLiisa Rasinkangas maalasi rakkaudesta