Kotinummi ja Ylä-Malmi menossa yhteen

kotinummi
KUVA TEIJA LOPONEN

Helsingin kaupungin opetusvirasto haluaa Kotinummen ala-asteen koulun ja Ylä-Malmin peruskoulun yhdistyvän 1.8.2016 alkaen. Sekä Kotinummen ala-asteen koulun että Ylä-Malmin peruskoulun johtokunnat puoltavat koulujen yhdistämistä.
Asiaa on käsitelty opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston kokouksessa eilen.
Lopullisen päätöksen tekee valtuusto.

Samalla kun koulut on tarkoitus yhdistää, aiotaan koulujen opilaaksiottoalueita muuttaa niin, että Ylä-Malmin peruskoulun oppilaaksiottoalueesta siirtyy osa Soinisen koululle, joka yhdistyy Pukinmäen peruskoulun kanssa. Muutoksen jälkeen alaluokkalaisten määrä tulee Malmilla hieman lisääntymään ja yläluokkalaisten vähentymään.
Nyt koulujen yhteenlaskettu oppilasmäärä on 709. Kotinummen ala-asteen koulussa on 182 oppilasta luokilla 1-6, ja Ylä-Malmin peruskoulussa on 527 oppilasta luokilla 1-9.
Alueella asuu noin 950 kouluikäistä.

Kaikki alueella asuvat eivät valitse oman alueen koulua. Kotinummen ala-asteen ensimmäisen luokan oppilaista 66,7 prosenttia on koulun oppilaaksiottoalueelta. Ylä-Malmin peruskoulussa vastaava luku on 1. luokalla 75,9 ja 7.-luokalla 67,0 prosenttia.
Alueella asuvien oppilaiden määrän ennustetaan kasvavan seuraavan kymmenen vuoden aikana. Seuraavan kymmenen vuoden aikana 6-11-vuotiaiden määrän ennustetaan kasvavan noin 50:llä ja 12-14-vuotiaiden yli sadalla.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMarkku Pyttynen on vuoden Sisukas
Seuraava artikkeliLinjalla 69 on hyvät elinmahdollisuudet