Hyvin menee, paitsi viimeiset 5 minuuttia

tommi aro ja lauri kapanen
Tommi Aro, vas, ja Lauri Kapanen edustavat vahvaa kokemusta Erän tämän kauden liigamiehistössä. Kuva Salibandyliiga

Tapanilan Erän miesten liigakausi on  startannut  varsin mallikkaasti liikkeelle. Kuuden pelin jälkeen Erä on sarjataulukossa neljäs. Historiallisen ankea hetki osui Seinäjoelle viime sunnuntaille, kun Erä sössi 6-0 johtonsa ottelun viiden viimeisen minuutin aikana.

Mosalaisten uusi päävalmentaja Jyri Korsman on saanut viritettyä sinipaidat kilpailukykyiseen syyskuntoon. Kuusi liigamatsia on antanut 9 sarjapinnaa. Syysmenossa ovat nujertuneet M-Team, Indians, Oilers ja Nokian Krp. Ainoan tappion on tuottanut TPS. Ja hallitseva Suomen mestari jää aikakirjoihin yhdestä palloilupelien kovimmista loppukireistä. Se nousi sunnuntaina ottelun lopussa 5:ssä minuutissa 0-6 tappioasemasta 6-6 tasapeliin.

Seinäjoen ottelu näytti Erän heiniltä. Pitkään! Kolmannessa erässä Mikko Jolma iski murskaavan tapanilalaisjohdon ajassa 54.49. Sitä ennen Erän maalit olivat tehneet Tuomas Iiskola 2, Miika Iskanius, Ilkka Koski ja Janne Salonen.
Kellon näyttäessä 55.56 isäntäjoukkue SPV vaihtoi maalivahti Jarno Ihmeen ylimääräiseen kenttäpelaajaan. Ja kävi ihmeteon kimppuun. Reilun neljän minuutin aikana seinäjokiset takoivat pallon 6 kertaa Erän pömpeliin. Uskomattomin oli ottelun viimeinen minuutti, jolloin Pohjanmaan pojat toimittivat reikäpallon peräti kolme kertaa Erän pömpeliin.

-Valmentajille jäi tänään aika kovat oppirahat maksettaviksi. Henkisesti oli kuitenkin vahvan joukkueen merkki, että saimme täydellisen fiaskon jälkeen vielä jatkoajalla homman raiteilleen, purki Kortman tuntojaan Erän verkossa heti tasapelipinnan tuoneen kummitusottelun jälkeen.

Mutta ei hätää, pelit jatkuvat. Ensi maanantaina Erä mittaa Lappeenrannassa NST:n kunnon ja heti keskiviikkona 28.10. klo 18.30 tärähtää Vantaan Energia Areenalla käyntiin ottelu Erä – Tampereen Classic.

Heimo Laaksonen