Tuukka Saimen sai tunnustuksen nuorten työllistämisestä

vuoden yrittäjä tuukka saimen
Chinaman Oy:n toimitusjohtaja Tuukka Saimen palkittiin vuoden koillishelsinkiläisenä yrittäjänä, vierellä vaimo Sumol. KUVA MERJA CARLANDER

Koillis-Helsingin yrittäjät kumppaneineen kokoontuivat Octoberfest -antimien ja mukavan ohjelman parissa Pukinmäessä. Tilaisuudessa paljastettiin myös Vuoden yrittäjä –tittelin saaja.

Valtavassa teltassa pidetyssä yrittäjien syyskauden päätapahtumassa nauruhermoja vahvisti koomikko Jukka Laaksosen hauska esitys. Illan aikana kuultiin myös koillisen yrittäjien menneistä ja tulevista tapahtumista. Puheenjohtaja Marja-Leena Kajander houkutteli yrittäjiä mukaan alueen kouluilla toteutettavaan Yrittäjyyspäivään ja kertoi Haaga-Helian kanssa yhteistyössä järjestettävästä verkostoitumistilaisuudesta. Verkostoitumista ei unohdettu tässäkään illassa, paikalliset yrittäjät kun ovat myös potentiaalisia asiakkaita toisilleen.

Illan aikana paljastettiin, kuka oli tällä kertaa valittu vuoden koillishelsinkiläiseksi yrittäjäksi. Palkinnon sai käydä vastaanottamassa Chinaman Oy:n omistaja Tuukka Saimen.
-Onhan se kivaa, että tulee huomioiduksi jo näin nuorena yrittäjänä. Olin kuvitellut, että tällaisen tunnustuksen voi saada vasta vähän vanhempana, eikä ainakaan ensimmäisen polven yrittäjänä, Saimen pohdiskeli.

Chinaman on toiminut Tapanilassa vuodesta 1998 lähtien.
-Olimme ensimmäinen yritys Suomessa, joka alkoi myydä ruokaa jenkeistä tutuissa korkeissa nelikulmaisissa pahvirasioissa. Vuonna -99 avasimme verkkokaupan ja puolisen vuotta sitten teimme uuden aluevaltauksen, eli aloimme toimittaa tuotteitamme noin neljäänkymmeneen markettiin, Saimen kertoo.

Yrityksen liikevaihto on noin 120 000 euroa kuukaudessa ja se työllistää reilut 20 henkilöä.
-Menestys tulee siitä, että teen itse 12-tuntisia työpäiviä 7 päivää viikossa. Olen syntynyt yrittäjäksi. Vielä mieluummin olisin yksinyrittäjä, mutta se ei oikein tällä mittakaavalla onnistu, mies myhäilee.
Koillis-Helsingin Yrittäjien varapuheenjohtaja Harri Karppinen kertoo, että vuoden yrittäjäksi valinnan perusteina olivat muun muassa se, että yritys on varsin tunnettu koillisessa Helsingissä, se on onnistunut kehittämään ja laajentamaan toimintaansa ja Saimen työllistää runsaasti erityisesti nuoria.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliIlmailukäytön jatkumisesta vetoaa 13 197 helsinkiläistä
Seuraava artikkeliKuvakilpailun vime hetki: Siltamäki-Suutarila-Töyrynummi-alueen hyvät tai huonot puolet