Sinetöikö MPS nousunsa perjantain paikallisderbyssä?

Samy Talat
PuiU:n Samy Talat hämmästelee, kun kontulalaispelaaja on sulkenut pallon jalkojensa väliin. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Vielä ei tullut ratkaisua MPS:n edustusjoukkueen nousuun sarjaporrasta ylemmäs. MPS joutui tyytymään tasapeliin sarjajumbo Lahen Poikien kanssa. Apua ei tullut Puistolan Urheilijoiltakaan, joka hävisi MPS:n pahimmalle uhkalle Kontulalle. Ponnistajat ottivat takuuvoiton Viikingeistä. MPS/Atletico Malmi varmisti lohkon kakkospaikan.

MPS:n edustusjoukkue joutui koti-Mosalla yllättävän ahtaalle sarjapaikastaan rimpuilevan Lahen Poikien kanssa. Lähtökohta oli, että voitolla malmilaiset sinetöivät 95 prosentin varmuudella nousun Kakkosdivisioonaan. Alku näyttikin hyvältä, MPS:n Miikka Suikki teki ensi jakson ainoan maalin. Toisella jaksolla lahtelaiset kampesivat hiukan kuskin hommiin. Lisävirtaa antoi heidän 1-1 tasoituksensa. Sateinen sää ja vetiseksi käynyt kenttä ei soveltunut kotijoukkueelle ja teki tepposensa, kun vierailijat pääsivät tuikkaamaan maalivahdilta irronneella pallolla 2-1 johdon. Loppu oli kutkuttavaa draamaa. MPS:n takaa-ajo vajaamiehistä vastustajaa vastaan toi tulosta viitisen minuuttia ennen päätöstä, kun Mikko Halme päätti hyvän hyökkäyksen 2-2 tasoitukseen. Kolmen minuutin kuluttua pöytä katettiin nousujuhlille. Samuli Markkanen kaadettiin ja pallo laitettiin pilkulle. Halme otti vastuun asettuen pallon taakse. Veret seisauttava hetki päättyi lahtelaismaalivahdin torjuntaan. Ei tullut voittoa, eikä nousutanssia!

Tulevana perjantaina 25.9. kello 18.30 MPS voi ratkaista nousunsa paikallisissa merkeissä. Silloin Malmin Ponnistajat on kotijoukkue Tapulin tekonurmella paikallistaistossa MPS:aa vastaan. MPS:lla on silloin toinen ottelupallo nousuun, kaksi kierrosta ennen sarjapäätöstä. Takana on eljän pinnan päässä ainoa uhka FC Kontu.

Malmin Ponnistajat jatkoivat hyviä esityksiään ottamalla varman 2-0 voiton FC Viikingit/2:sta. Sarjapaikkansa varmistamiseen vielä pisteitä hamuvat viikkarit pyristelivät ensi jaksolla hyvin vastaan. Toinen jakso oli ponnarien. Tulostakin tuli. Joel Tuovinen ja Olli Itkonen tekivät maalin mieheen ja Ponnistajat voittivat 2-0.

Perjantaina kello 18.30 Ponnistajat testaavat Tapulin tekonurmella naapurinsa Malmin Palloseuran nousukunnon- ja halukkuuden. Luvassa on hieno syksyinen paikallisderby panosten kera.

PuiU:lla oli sunnuntaina paikka olla kuninkaantekijä, kun se kohtasi Kontulan nurmella MPS:n nousua ainoana uhkaavan FC Konnun. PuiU lähti otteluun ilman kahta keskikentän voimahahmoa, pelikiellossa ollutta Petri Oravaista sekä Joona Vartiaista. Mutta kentällä ei ollut hätää, paitsi 10 minuutin kohdalle osuneella synkällä minuutilla. Konnun maalikone Joni Häppölä tekaisi tällöin isännille 2-0 johdon. PuiU kävi takaa-ajoon, helpotust toi ensi jakson loppuhetkillä kontulalaishyökkääjän ulosajo kahden keltaisen kortin seurauksena. Toisella jaksolla puistolalaiset hallitsivat kenttää, mutta eivät osanneet tehdä maaleja. Ihmemies Häppölä sen sijaan osasi. 54. minuutilla kesken PuiU:n prässin hän juoksi puolesta kentästä yksin läpi kahden puistolalaispuolustajan ja tinttasi päätösluvuiksi jääneet 3-0 lukemat.

Perjantaina 25.9. kello 20 PuiU on PK K-U/Alliansin vieraana Keravan Urheilupuistossa.

MPS/Atletico Malmi rallatteli iloisen 4-1 voiton vieraskentällä SibboV:stä. Voitto oli sikäli merkittävä, että tällä Atletico varmisti upean kakkossijan lohkossaan. Se on joukkueen paras sijoitus, toissa vuonna tuli pronssia. Sipoon sudet olivat voimattomia malmilaisten ampumalinjoilla. Jukka Haarala teki kaksi täysosumaa, Jesse Ketonen ja Aku Vapaa vastasivat kahdesta muusta rysästä.

Tulevana lauantaina 26.9. kello 16.15 Atleticon kotikenttänä on Myllypuron tekonurmi. Vastustajana Laajasalon Palloseura.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliNaapurit eivät vastusta nuorisotaloa
Seuraava artikkeliMalmin Mieslaulajat juhlivat laulaen