Naapurit eivät vastusta nuorisotaloa

nuorisotaloinfo
Kuvassa Helsingin kaupungin edustajat kuulemassa naapureita. Malmi-Pukinmäki nuorisoalueen johtaja Ritva Varelius pitelee sinistä sateenvarjoa. Hän totesi, että talon ovet ovat aina auki myös naapureille. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Kunnantielle muuttavan Malmin nuorisotalon ovet avautuivat ensimmäisenä naapureille. Nuorisotalon virallista avajaispäivää ei tiedetä vieläkään.

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus, kiinteistöviraston tilakeskus sekä rakennusvalvontavirasto esittelivät taloa ja vastasivat naapurien mielessä oleviin kysymyksiin toissa maanantaina.
Nuorisotalon naapurina on pari taloyhtiötä, joiden hallituksissa uuden naapurin tulo on jo käsitelty. Naapurit ilmoittivat tutustumiskäynnin aikana, että vaikka heitä huolettaa esimerkiksi roskaaminen, häiriköinti ja istutusten tallominen, eivät he aio valittaa rakennuksen käyttötarkoituksen muutoksesta.

Se oli helpottava tieto niin Malmi-Pukinmäen nuorisotyöyksikön toiminnanjohtaja Ritva Vareliukselle alaisineen kuin rakennusvalvontaviraston arkkitehdille, jonka ehdotuksesta naapurikuuleminen oli järjestetty.
Jotta nuorisotalo voi muuttaa Kunnantielle, pitää sillä olla poikkeuslupa, koska talon käyttötarkoitus muuttuu asemakaavan vastaiseksi. Ennen kuin nuorisotalolle voi antaa poikkeusluvan, on naapureita kuultava. Jos heillä on hyvät perusteet kieltää käyttötarkoituksen muutos, saattaa hanke kaatua.

Voimassa olevassa asemakaavassa Kunnantien tontti on merkitty sosiaalitoimen ja terveydenhuollon käyttöä varten.
– Voimme myöntää nuorisotalolle poikkeusluvan enintään viideksi vuodeksi, totesi rakennusvalvontaviraston arkkitehti Salla Mustonen.
Hän neuvoikin Vareliusta hakemaan tontille nuorisotalon sallivaa asemakaavamerkintää ennen poikkeusajan umpeutumista.

Naapureille Varelius antoi käyntikorttinsa ja sanoi, että hänelle saa soittaa välittömästi, jos talon nuorista on mitään ongelmia. Niitä hän ei kuitenkaan uskonut ilmenevän.
– Teemme töitä sen eteen, että kaikilla on hyvä olla, hän painotti.
Seuraava askel nutan muutossa on se, että kun tilakeskuksen tekninen asiantuntija, sisustusarkkitehti Keijo Virtanen on saanut Mustoselta poikkeusluvan, pistää Virtasen yksikkö paperit sellaiseen kuntoon, että muutosta voi tehdä lautakuntaesityksen.
Mustonen lupasi poikkeusluvan tulevan noin viikossa.

Talon avajaisia eivät odota vain nuoret, vaan myös monet järjestöt, joilla on ollut toimintaa torin laidan talossa.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliPuistolalaiset tappajaetanajahdissa
Seuraava artikkeliSinetöikö MPS nousunsa perjantain paikallisderbyssä?