Onnen hetkiä

Tapanilalaisessa Galleria viileä punaisessa on parhaillaan esillä näyttely, jonka nimenä on Onnenpäiviä. Nuo taiteilijan onnenpäivät eivät muodostu lottovoitoista tai muista huikeista onnettaren osumista, vaan tavallista arjen asioista, elämään liittyvistä juhlahetkistä. Vaikka tulevat ajat voivat olla entistä ankeammat suunniteltujen säästökeinojen vuoksi, on jokaisella silti elämässään pieniä onnenhetkiä, jotka kannattaa huomata. Onnellisuus voi syntyä varsin olemattomistakin asioista, kuten kauniista luontonäkymästä lähipuistossa tai siitä, että on voinut olla toiselle jotenkin avuksi, tai on saanut itse apua. Hyvien asioiden huomaaminen tekee ihmisestä positiivisemman ja sillä taas on tutkitusti vaikutusta terveyteen.

Moni kokee, että vaikka itselläkään eivät asiat välttämättä ole niin hyvin kuin voisi, on paljon heitä, joilla asiat on vielä huonommin. Siitä syntyy pyyteetön halu auttaa. Toiselle annettu pieni onnen hetki tulee usein korkojen kanssa takaisin. Ja onhan moni asia meillä todella hyvin. Ei ole sotaa, ei terroristeja, ei tulvia tai maanvyöryjä. Saamme asua varsin turvallisesti ja sairastuessamme saamme hoitoa ilman vaatimusta kalliista vakuutuksesta. On silti monia, joilla rahat eivät riitä monipuoliseen ruokaan tai pitkäaikaissairauksien lääkkeisiin. Heidän voisi olettaa katkeroituvan, mutta yllättäen heikoimmassa asemasta olevista löytyykin usein parhaat onnenhetkien löytäjät.

Tapulikaupungissa muistellaan ensi viikolla aikoja 40 vuotta taaksepäin. Silloin moni lapsiperhe oli todella onnellinen siitä, että pääsi asumaan uuteen asuntoon. Vieressä oli junarata ja lähellä moni-ilmeistä luontoa. Alue rakentui hiljalleen, joten savisia teitä riitti kunnes kuin kaikki väylät ja talot rakentuivat. Palveluita nousi ihan naapuriin terveysasemasta lähtien. Uusi asuinalue oli monelle varsinainen onnen huipentuma. Niitä muistoja kertaillaan ja  kerrotaan juhlaviikon aikana muun muassa kirjastossa pidettävässä muisteluiltapäivässä. Uusille asukkaille alue tulee tutummaksi myös Tapulikaupunki-Seuran suunnitteleman upouuden kotikaupunkipolku –reitin avajaislenkillä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliHuvipuistoon kotikulmilla
Seuraava artikkeliVanhempaintoiminta kuuluu kouluyhteisöön