Huvipuistoon kotikulmilla

Maailmanpyörästä voi katsella Tapanilan maisemia. KUVA TIVOLI SARIOLA

Huimaa menoa ja iloisia ilmeitä kohtaa Kurranummen puistossa loppuviikosta Tivoli Sariolan pystyttäessä sinne laitteensa.

Yli tusinalla eri paikkakunnalla tänäkin vuonna kiertävä Tivoli Sariola haluaa viedä tivolihuvit ihmisten luo, sinne missä niitä ei muuten ole saatavilla. Tivoli Sariolalla on jo 127 vuoden kokemus alasta, joten siellä tiedetään, millaisista laitteista parhaat riemunkiljahdukset lähtevät.

Anna Sariola kertoo, että nuorten ikisuosikki on hurja Waltzer-karuselli. Koululaisten makuun näyttävät olevan myös 21-metrinen vapaapudotus Sariola Tower sekä Tropical Trip.
Myös perheen pienimmille löytyy sopivia laitteita ja erillisiin lastenlaitteisiin saa aikuinen mennä lapsen kanssa ilman omaa erillistä lippuaan.
Laitteita Tivoli Sariolalla on kaikkiaan 22 ja niiden pystyttämiseen ja purkamiseen kuluu vuodessa 61 päivää. Tivolin pystyttäminen on sen verran suuri urakka, että tivoli on yleensä samassa paikassa useamman päivän. Tapanilaan eivät kuitenkaan ihan kaikki laitteet matkaa, pois jäävät  autorata, ketjukaruselli ja minikeinukaruselli.

Tivolin alueelle on vapaa pääsy ja laitteisiin pääsee kertalipuilla tai koko päivän lipulla.
Ilmaisia ilma-akrobatiaesityksiä nähdään tivolikentällä arkisin klo 17 ja 19, lauantaisin klo 14, 16 ja 18 ja sunnuntaisin klo 14 ja 16. Ilmaisesityksissä säävaraus.
Akrobatian ohella nähdään marionettinukketeatterin hassuttelevia nukkeja nukketeatteriesityksissä pienessä teltassa. Esityksen käsintehdyt nuket ovat yli satavuotiaita!
Tivolialueelta löytyy yleisö-wc, mutta ei vaipanvaihtopistettä.

Teija Loponen

Tivoli Sariola Tapanilassa Kurranummen puistokentällä 10.9.–13.9., avoinna arkisin klo 17-21, lauantaina klo 12–20 ja sunnuntaina klo 12–18. Tivolialueelle on vapaa pääsy, laitteet ovat maksullisia.