Kaavoittaja kutsuu asukkaita suunnittelemaan Malmin lentokentälle uutta kaupunginosaa

Malmin työhuone -workshopeissa on tarkoitus suunnitella Koillis-Helsingin uutta kaupunginosaa kaupunkilaisten kanssa. Lähialueen asukkaille on postitettu kutsu saapua syksyn suunnitteluiltoihin Stadin ammattiopistoon Vilppulantielle. KUVAAJA PIRJO PIHLAJAMAA

Malmin lentokentälle ja sitä ympäröiville alueille ollaan uudessa yleiskaavaluonnoksessa asettelemassa täysin uutta kaupunginosaa, jonne tulee koteja noin 25 000 asukkaalle. Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluvirastossa laaditaan rakennuskiellossa olevalle alueelle jo kaavarunkoa. Sitä tekemään kutsutaan nyt myös kaupunkilaisia.

Kaavarungossa määritellään hankkeen tavoitteet sekä merkittävimmät suunnittelun linjaukset, kuten kortteli- ja viherrakenne sekä liikennejärjestelyt. Kaavarunko toimii alueen asemakaavoituksen lähtökohtana.

– Malmin lentokenttä on uuden yleiskaavaluonnoksen merkittävin uusi rakentamisalue. Sillä on iso merkitys kasvavan Helsingin asuntotuotannolle, sanoo kaupunkisuunnitteluviraston päällikkö Mikko Aho.

Joukkoliikenneratkaisuista tutkitaan muun muassa pikaraitiotieyhteyksiä Helsingin keskustan ja Jakomäen suuntiin sekä Malmin kautta kulkevaa poikittaisyhteyttä Myyrmäen ja Vuosaaren välillä.

– Lentokentän alueen rakentaminen mahdollistaa uudet raideyhteydet ja yhdistää koillisen kaupunkirakennetta. Tavoitteena on lisätä koko alueen elinvoimaa, Aho kuvaa.

Kaupunginosaan suunnitellaan lähikeskustaa palveluineen ja työpaikkoineen.

Kerrostalojen lisäksi suunnitellaan pientalo- ja rivitalokoteja.

– Suunnittelussa lähdetään liikkeelle viheralueista. Tavoitteena on, että alueen virkistys- ja ulkoilumahdollisuudet lisääntyvät ja monipuolistuvat, kertoo projektipäällikkö Tuomas Hakala.

Kaupunkisuunnitteluvirastossa katsotaan, että rakennettavuudeltaan alue on helsinkiläisittäin keskivertoa rakentamismaata. Maaperä on kaupungin tutkimusten mukaan pääosin savea, jonka syvyys on 5–15 metriä.

Kaavarunko on nähtävillä mielipiteitä varten 21.9–12.10.2015. Tavoitteena on esitellä se kaupunkisuunnittelulautakunnalle joulukuussa 2015.

Malmin työhuone -workshopit

Syksyllä 2015 järjestetään neljä kaikille avointa tilaisuutta Malmilla.

– Infotilaisuus suunnittelusta to 20.8.2015 alk. klo 18.

– Malmin työhuone -workshop 1 ti 1.9.2015 klo 17–20

– Malmin työhuone -workshop 2 to 3.9.2015 klo 17–20

– Kaavarungon esittely ke 30.9.2015 alk. klo 17.

Kaikki tilaisuudet ovat Stadin ammattiopistossa, Vilppulantie 14. Ilmoittautuminen Malmin työhuone -workshopeihin 26.8. mennessä osoitteessa www.hel.fi/malmi.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliPalloliitto palkitsi Veka Rantalan
Seuraava artikkeliKaikki voittivat!