Lomailun aika

Tänään heinäkuun 1. päivä Kehäradan liikenne lähti vauhtiin. Monilla on kovat odotukset sen suhteen, että liikennöinti paikasta toiseen helpottuu ja nopeutuu. Esimerkiksi lentoasemalle pääsee suoraan junalla kaikilta asemiltamme, kunhan lentokentän asema saadaan valmiiksi. Samoin täältä pääsee suoralla junayhteydellä vaikkapa Martinlaaksoon tai kesän asuntomessupaikalle Kivistöön. Asuntomessut ovatkin yksi mukava kesävisiitin kohde, jossa on mielenkiintoista nähtävää, vaikka ei rakentamaan aikoisikaan ryhtyä. Sieltä voi löytää hyviä sisustusideoita tai vinkkejä kodin uudistamiseen.

Vinkkejä ja neuvoja on tarjolla myös lomaansa aloitteleville. Poliisi muistuttelee, että kodin ovet ja ikkunat tulee lukita huolellisesti ja huolehtia siitä, että asunto näyttäisi poissa ollessakin asutulta. Ajastimella iltasella syttyvä valo voi luoda kuvan siitä, että joku on sittenkin kotona. On hyvä varmistaa, että pesukoneen ja tiskikoneen vesihanat ovat varmasti kiinni, jotta vesivahinko ei yllätä. Myös turhat laitteet kannattaa irrottaa pistorasioista. Sosiaalisessa mediassa ei lomareissuja kannata kovasti hehkutella, ettei tieto leviä väärille ihmisille. Postia ei saisi jättää kertymään laatikkoon tai ovelle, eikä kaikkia verhoja pidä tiukasti sulkea. Parasta olisi saada joku luotettu henkilö tyhjentämään postit pois näkyviltä ja tarkistamaan, että kotona kaikki on kunnossa.

Kesälomaa ovat jo monet viettämässä, mutta Tapaninvainion ja Pukinmäen uimarannoilla oli varsin autiota vielä viime viikon koleudessa. Perjantaina Pukinmäen matonpesupaikalla roikkui vain muutama matto kuivumassa. Viikonloppuna olikin sitten jo toisin auringon hemmotellessa ulkoilijoita.
Kesän suosituimman lomakuukauden käynnistyessä mekin, paikallislehden väki, vetäydymme muutamaksi viikoksi lataamaan akkujamme ja rentoutumaan. Elokuun alusta palaamme taas koteihin tuomaan uutisia ja kertomaan erilaisista tapahtumista. Alkusyksy on innokasta uusien harrastuksien aloittamisen aikaa ja niistäkin kerromme harrastusteemoissamme elokuussa.
Olipa heinäkuussa sitten viileää tai helteistä, oikein mukavaa kesää kaikille! Nyt lehti jää kuukauden kesätauolle.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliTestataan Guggenheimia Gardeniassa!
Seuraava artikkeliOstoskeskukseen tulee uusi ruokakauppa