Alatikkurilalaisen kiinteistön puolelta valui kolibakteereja jokiveteen

Kaupungin ympäristökeskuksen mukaan jätevesivuoto Keravanjokeen ei ole heikentänyt alajuoksun uimapaikkojen vedenlatua. Kuvassa Tapaninvainion uimaranta. KUVAAJA PIRJO PIHLAJAMAA

Jätevettä on vuotanut ojan kautta Keravanjokeen jo pidemmän aikaa Ala-Tikkurilassa. Vuoto on saatu loppumaan tänään iltapäivällä.

Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen viimeisimpien näytteiden mukaan vuodosta ei ole haittaa Vantaanjoella olevien uimarantojen vesien laatuun.

Aamuruskontien hulevesiviemärin purkuojasta löytyneen jätevesivuodon jäljille pääsi ensimmäisenä HSY, kun se oli kuvaamassa sadevesilinjoja. Työntekijät havaitsivat, että yhdestä kiinteistöstä oli tehty sadevesilinjaan vääränlainen kytkentä.

HSY ilmoitti asiasta ympäristökeskukselle, joka lähti ottamaan jokivedestä vesinäytteitä. Niitä otettiin myös Vantaanjoen uimarannoilta Tapaninvainiossa ja Pikkukoskella. Kiinteistönomistajaa kehotettiin korjaamaan virhekytkentä.

Kesäkuun 12. päivä otetussa näytteessä oli ulosteperäisiä kolibakteereja. Kesäkuun 24. päivä uimarannoilta otetuissa vesinäytteissä ei ollut enää huomautettavaa.

– Vuotavan jäteveden määrä on vähäinen ja Keravanjoen virtaama suuri, minkä takia vuoto ei näy Tapaninvainion tai Pikkukosken uimarannoilla eikä näin ollen myöskään heikennä uimaveden mikrobiologista laatua, sanoo johtava ympäristötarkastaja Toni Lyyski.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliToisluokkalaisia jäi iltapäivätoiminnan ulkopuolelle
Seuraava artikkeliTestataan Guggenheimia Gardeniassa!