Teuvo Teräväinen tuo Stanley cup-kannun Töyrynummelle!

Teuvo Teräväinen. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Teuvo Teräväisen, nuoren ja määrätietoisen jääkiekkonuorukaisen tarunhohtoinen kehittyminen huipentui juhannusviiikon alussa maailman himotuimman jääkiekkovoiton valtaamiseen. Chicago Blackhawksin taiturihyökkääjä oli yksi joukkueensa avainpelaajista kuusi ottelua kestäneessä NHL:n Stanley cupin finaalisarjassa Tamba Bayta vastaan.

Koillis-Helsingin kirkkainta urheilijatähteä jännitti hiukan etukäteen voitetun cup-kannun paino. Hyvin meni sekin, Töyrynummen palloilulahjakkuus tempaisi joukkuekavereiden ympäröimänä pystin ylös suorille käsille yhtyen villiin voitonjuhlaan. Teuvo Teräväinen on yksi harvoista, ja toiseksi nuorin,  suomalaisista NHL:n Stanley cup-voittajista. Vain viiden Stanley cup-sormuksen voittaja Esa Tikkanen oli ensimmäisen voittonsa aikana hitusen Teuvoa nuorempi.

Tuoreella mestarilla on takanaan vuoden pesti NHL-joukkue Chicago Blackhawksissa. Lähitieto-lehti haastatteli vuosi sitten Teräväistä juuri Chicagon lennon kynnyksellä. Nuorukaisesta huokui jo silloin periksiantamaton halu raivata itselleen pelipaikka huippukovassa inkkarijoukkueessa. Vuosi onkin ollut kevytttä vuoristorataa. Välistä Teuvo passitettiin reservijoukkueeseen kehittymään. Mutta omien sanojensa mukaan hän teki aina paluun tulevaan mestarijoukkueeseen entistä vahvempana ja parempana. Ajoitus oli mestariluokkaa, finaalipeleissä Teuvo auttoi maaleillaan ja maalisyötöillään ratkaisevasti joukkuettaan.

Teuvo Teräväinen on alkujaan Tapanilan Erän salibandykasvatti, jossa lajissa hän saavutti mm. Suomen mestaruuksia. Junnuna hän ehätti myös pelata jalkapalloa MPS:n väreissä. Lätkäopit karttuivat Kojoottien riveissä, josta hän C-juniorina siirtyi Jokerien väreihin. Tie vei junioreista varhain Jokerien liigamiehistöön. Teräväinen oli talvella 2014 kapteeni ja joukkueen avainpelaaja Suomen nuorten maajoukkueen yltäessä riemukkaaseen maailmanmestaruuteeen. Portit NHL-unelmaan avautuivat tuolloin entisetään.

Teuvo Teräväisellä on ilo ja kunnia kuskata lähiviikkoina jyhkeä Stanley cup-kannu koti-Suomeen näytille. Luvassa on hienoja hetkiä. Arvostettu pokaali reissaa myös Kuopioon, jossa upean uransa Stanley cup-mestaruuteen päättänyt, mestaruuskaveriaan Teräväistä tuplasti vanhempi Kimmo Timonen saa esitellä kannua savoilaisfaneilleen.

Heimo Laaksonen    

Edellinen artikkeliKoillisen viimeiselle lähipostille tulee lähtö
Seuraava artikkeliAutomatia aikoo viedä nostoautomaatin