MPS, Ponnistajat ja Atletico pistehaina!

PuiU:n sähäkkä Henri Tiainenkin nousi ottelun lopulla puolustuksesta hyökkäykseen, mutta Akilleksen sumppupuolustus esti maalintekoaikeet. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Kolme neljästä kartutti pistetiliään. MPS Edustus kellisti viikinkilaivan, Malmin Ponnistajat torppasi Spartakin ja MPS Atletico musersi NouLa:n. Puistolan Urheilijat yllätti itsensä ja muut asiantuntijat antamalla kotonaan Akillekselle kauden ensimmäisen voiton.

MPS:n edustusjoukkue palautui vakuuttavasti kolmen tasapeliputken jälkeen voittokantaan Vuosaaressa. Uhrina oli FC Viikingit/2, joka sai todeta malmilaiset paremmikseen 0-2 maalein. Ensi jakso oli maaliton, toisella jaksolla MPS lisäsi höyryä ja hyökkääväisyyttä. 48. minuutilla kokenut Ilkka Frimodig toimitti pallon varmasti maaliin Mikko Vesterisen nappikulmapotkusta. 67. minuutilla nopea koulumainen hyökkäys johti Miikka Suikin upeaan jatkovetoon Mikko Halmeen laitasyötöstä. 2-0 loppunumerot olivat siinä!
-Kyllähän me hallittiin peliä, vastustajalla oli vain kaksi kohti maaliamme suuntautunutta laukausta, summasi MPS-valmentaja Jyri Nieminen.

MPS on nyt hyvin sarjakärjen tuntumassa. Maanantaina se pelasi Radiomäellä Lahen Poikia vastaan. Seuraava koitos onkin aito ja tiukka paikallisvääntö, kun ensi tiistaina 23.6. kello 18 MPS isännöi Mosan nurmella mukavia voittoja napsinutta sarjatulokasta, Malmin Ponnistajia.

Malmin Ponnistajat selviytyivät voitokkaina aina kiusallisen kovan vastuksen antavasta Spartakista. Myllypurossa käyty ottelu päättyi malmilaisten 2-1 voittoon. Tärkeät maalit tekivät Joel Tuovinen ja Miki-Casimir Tissari.
Eilen tiistaina Ponnistajat isännöivät MPS:lle hävinneitä viikinkejä. Tämän jälkeen ”ponnareilla” on viikko aikaa valmistautua kovaan paikallisderbyyn MPS:aa vastaan.

MPS/Atletico Malmi oli viikon kolmas voitokas omassa 2-lohkossaan. Se kieputteli viime lauantaina Pukinmäen nurmella reippaan 7-1 voiton NouLa:sta. Numerot eivät juuri jättäneet epäselvyyttä joukkueiden tasoerosta. Atleettien maalintekijät olivat: Jukka Haarala, Jani Putkonen, Mikko Huupponen, Jonne Ketonen, Jesse Ketonen (2) ja Samu Nurminen.

Tänään keskiviikkona Atletico ottaa kello 19.30 Tapulin nurmella vastaan SibboV:n. Viikon päästä keskiviikkona 24.6. kello 18 se käy Laajasalossa LPS:n kimppuun.

Puistolan Urheilijat oli viikon alisuorittaja. Se kompastui kolmoslohkossaan Puistolassa sarjan häntäjoukkue Porvoon Akillekseen. PuiU kävi parin voittopelin jälkeen otteluun alitemmolla ja kenties ”rotsit levällään”. Alku oli tosin lupaava, jo 3. minuutin kohdalla myöhemmin pelissä loukkaantunut Petri Oravainen tälläsi rangaistuspilkulta 1-0 johdon. Kuitti tuli hetkeä myöhemmin, Akilleksen Mattias Lundströn tasoitti näyttävällä saksipotkulla 1-1. Ja 26. minuutilla vieraiden Rasmus Öhlbeg täräytti tarkalla kaukovedolla lukemiksi 1-2. Nämä myös kestivät loppuun asti.

PuiU ei toisella jaksollakaan onnistunut tasoittamaan hyvistäkään paikoista. Pallo kävi vielä 15 sekuntia ennen päätösvihellystä porvoolaismaalin yläputkessa. Saldoksi jäi inhottava tappio kauden parhaan pelinsä pelanneelle Akillekselle.
Tänään keskiviikkona kello 19 PuiU saa koti-Koudalleen vastaansa lohkon kärkijoukkueen FC Kontun. Juhannuksen jälkeisenä tiistaina PuiU pyrkii valtakunnallisessa Regions cupissa 8 parhaan joukkoon Tervakoskella, jossa isäntänä ja esteenä on sikäläinen Pato.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliSikalanmetsän polku siirtyy
Seuraava artikkeliMaija Innanen laittoi Stadionin remonttiin