Remonttihuijareita liikkeellä

Remonttihuijarit ovat kierrelleet Tapaninvainiossa. Kuvan talot eivät liity tapaukseen. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Brittienglantia puhuva kiertelevä remonttiryhmä onnistui huijaamaan vakuuttavien työkansioidensa ansiosta omakotitaloasukasta Tapaninvainiossa.

Englantilaisilla rekisterikilvillä varustettu auto oli pysähtynyt pihaan ja miehet olivat tarjoutuneet puhdistamaan edullisesti pihakivetyksen. Kun puhdistus oli muutenkin ollut tarkoitus tehdä, oli asukas antanut sen heidän tehtäväkseen.
Seuraavaksi miehet olivat ehdottaneet katon pesua. Kun asiasta oli sovittu, oli yksi mies tullut katolta alas ja näyttänyt kamerastaan kuvia kuinka katossa oli reikiä. Omistaja oli hivenen ihmetellyt varsin uuden katon reikiintymistä, mutta kiireissään todennut, että onhan reiät syytä korjata.

Mies antoi paikkaustarvikkeita varten 1500 euroa. Hieman myöhemmin porukan edustaja tuli kertomaan, ettei paikkaus onnistukaan, pitääkin uusia koko toinen puoli. Siihen tarvitaan toiset 1500 euroa. Kiireinen mies ei olisi ehtinyt lähteä rahoja nostamaan, mutta työporukan vetäjä oli sanonut, ettei siinä mene kuin vartti kun hän heittää autollaan automaatille.
Sillä välin katolle jääneet miehet olivat purkaneet puoli kattoa pois.

Töiden piti jatkua heti helatorstain jälkeen, mutta työmiehiä ei enää näkynyt, eikä puhelimellakaan heitä ole enää tavoittanut.
-Ei minua niinkään harmita se 3000 euroa ja se, etten uskonut omia epäilyjäni asiassa, vaan se, että katto on nyt puoliksi purettu ja piha täynnä tuota purkuroskaa. Lisäksi katon uudelleen kuntoon paneminen tulee maksamaan vähintään saman verran, hyväuskoinen mies harmittelee.

Hän haluaa varoittaa lukijoitamme kiertelevistä töiden tarjoajista. Nytkin työsopimus tehtiin kirjallisesti ruotsinkielisen yrityksen kanssa, mutta se olemassaolo jäi tarkistamatta.
Remonttifirmojen taustat on syytä tarkistaa ennen sopimusten tekoa  ja maksujen suorittamista.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHelsinki-päivänä tapahtuu aamusta yöhön
Seuraava artikkeliPerinteet elävät Sahatien talossa