Urheiluluokalla ei vaivaa motivaation puute

KUVA REO HURSKAINEN

Pukinmäen peruskoulu tarjoaa erinomaiset puitteet urheileville yhdeksäsluokkalaisille nuorille. Urheiluluokkalaiset harrastavat yhdessä ja pyrkivät kehittämään toinen toisiaan. Samanhenkisessä porukassa on kunkin helppo ystävystyä keskenään.

Liikunnanopettaja Lauri Virtanen ei säästele kehuja Pukinmäen peruskoulun urheiluluokkia kohtaan. Talossa jo 10 vuotta olleena hän kyllä tietää mistä puhuu, takana täytyy olla jo useita satoja liikuntatunteja.
-Meillä on loistavat puitteet urheilemiselle, vieressä sijaitsee Pukinmäen urheilupuisto ja koulusta löytyy oma kuntosali sekä liikunta -ja peilisali, Lauri kertoo koulun tiloista.

-Urheiluluokilla on yhteensä 32 oppilasta. Ne on jaettu 9A ja 9B luokiksi sen mukaan, mitä lajeja kukin oppilas harrastaa. Näin mahdollistetaan luonteva opiskeleminen” Lauri jatkaa. Liikuntatunteja urheiluluokkien oppilailla on vähinään 4 per viikko. Valinnaiskurssien ollessa mukana määrä saattaa hyvinkin nousta jopa 6-8 liikuntatuntiin viikossa. Koulu on pyrkinyt järjestämään oppilaille myös aamu- ja iltapäivä treenit. Tavoitteena on liikunnan määrän lisääminen nuorten koulupäivään.

Ysiluokkalaiset itsekin ovat olleet tyytyväisiä opiskeluunsa Pukinmäessä. Koulusta löytyykin liuta maajoukkuetason nuoria urheilijoita.
-Itsellä on tosi positiiviset fiilikset. Pystyn täällä hyvin yhdistämään urheilemisen sekä opiskelun, toteaa SM- tason salibandypelaaja Joni Niinikoski. Hän edustaa Tapanilan Erää ja takana on jo lähes 10 vuotta lajin parissa.
-Isoveljeni on myös käynyt tämän koulun, joten sitä kautta tuli kipinä hakea tänne. Tykkään myös monipuolisuudesta, kun pääsee toisten omien lajiensa huippujen kanssa urheilemaan ja sitä kautta itsekin kehittymään, Joni kertoo.

Koripallo on vahvasti edustettuna urheiluluokalla. Erik Waxlax sekä Nea Kuisma ovat molemmat lajin aktiivisia harrastajia. Erik edustaa MaSu Basketia ja Nea Capitalsia.
-Tosi kivat 3 vuotta on ollut ja hyvin on mennyt koulussa, Erik toteaa.

Nea yhtyy Erikin mietteisiin.
-Todella monipuolista ollut, ja olen tykännyt tosi paljon olla täällä. Ei ole lainkaan yksitoikkoista ollut opiskelu, vaan aina on pystynyt oppimaan jotain uutta.
Erik sai idean hakea urheiluluokalle nähtyään jutun, jossa oli mainittu mahdollisuudesta aamutreeneihin. Tämä mahdollisti lisäharjoittelun ja tuntui siten oikealta ratkaisulta. Nea taas oli kuullut koripalloseurassaan puhetta urheiluluokasta, ja liikunnan ystävänä päätti sitten hakea Pukinmäkeen. Hyöty ja huvi onkin yhdistettävissä.

Reo Hurskainen
Urheilutoimittaja-opiskelija, Heo

Edellinen artikkeliFHRA muuttaa Malmin lentoasemalle
Seuraava artikkeliLuvattomista kaatopaikoista lankeaa lasku asukkaille