Tiukkaa tekee

Päätoimittaja Teija Loponen

Rahasta on pulaa. Rahapula näkyy muun muassa siinä, että moni Malmin toimintakeskuksessa kokoontunut ryhmä jää vaille kokoontumispaikkaa syksyllä kaupungin irtisanoessa nyt asukastalon alakertaa koskeneen vuokrasopimuksen. Sen toki ymmärtää, että rahat eivät kaikkeen riitä, mutta on erilaisten vapaaehtoistoimijoiden sekä syrjäytymisvaarassa olevien kannalta ikävää, jos tarpeellinen toiminta loppuu kokoontumispaikan puutteeseen. On vaarana, että heitteille jäävät tukitoimintoja kaipaavat tulevat myöhemmin tarvitsemaan huomattavasti tilavuokraa kalliimpaa tukea selvitäkseen elämässään. Moni yhdistys etsii nyt mahdollisia muita kokoontumispaikkoja voidakseen jatkaa syyskaudella toimintaansa.

Myös Malmin nuoret ovat kodittomia. Vanhaan nuorisotaloon ei ole paluuta sen kosteusongelmien vuoksi. Uusi tila olisi tiedossa, mutta sinne ei vielä ole saatu lupaa muuttaa. Onneksi alkoi koululaisten kesäloma ja Pihlajamäen nuorisopuiston runsas ja monipuolinen toiminta on vierähtänyt käyntiin. Samoin Fallkullan kotieläintila ja Operaatio Pulssi tarjoavat nuorille mielekästä tekemistä esimerkiksi erilaisten kurssin avulla. Pienemmät tenavat voivat suunnistaa lähistön leikkipuistoihin, joista löytyy kavereita ja saa myös lämpimän keittolounaan. Suutarilassa Linnunradan leikkipuistossa voi tänäkin suvena ihastella eläimiä ja päästä syöttämäänkin niitä.

Vaikka lomakausi käynnistyy, se ei vielä kesäkuussa tarkoita kaiken toiminnan loppumista. Edessä on esimerkiksi Helsinki-päivä, jolloin myös täällä koillisessa tapahtuu monenlaista mukavaa. Kesäkuussa arkisin tekemistä tarjoavat muun muassa kirjastot, lisäksi asukastaloilla ja Syystien palvelukeskuksessa pyörii ohjelmaa ja hyvillä keleillä voi osallistua maksuttomiin puistojumppiin Pihlajamäessä, Puistolassa ja Viikissä. Kaupungin nettisivuilta tai kirjastoista voi hakea esitteitä alueen kotiseutupyöräreiteistä, joille on reittiohjeiden lisäksi olemassa opastukset mielenkiintoisiin kohteisiin tai merkittävien rakennusten luo. Kotikaupunkipolkujakin voi omatoimisesti tutkia. Tekemistä siis riittää, vaikka rahasta tekisikin tiukkaa. Helsingillä on yhä mitä tarjota.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliAsukastalolta lähtee liki puolet tiloista
Seuraava artikkeliMalmin lentoasema uhanalaisin kulttuuriperintökohde