Petteri kurvaa lavalle Elviksenä

All Shook Up tarjoaa iloisen ja vauhdikkaan Elviksen musiikkiin perustuvan musikaalielämyksen. KUVA SANNA PARVIAINEN

-Unelmani käy toteen, hehkuttaa pukinmäkeläinen Petteri Lassila, joka pääsee hurmaamaan nuorena Elviksenä katsojat  All Shook Up –musikaalissa Aleksanterin teatterissa.

Pikkukaupungin haaveileva tyttö sekä moottoripyörällä sinne saapuva ja kaupungin sekaisin saava kitaraa soittava nuorukainen vievät katsojat Elviksen musiikin vauhdittamana ihanalle 1950-luvulle.
-Tuntuu ihan käsittämättömältä, että sain tällaisen unelmaroolin, kertoo viime vuonna musiikkiteatterikoulu Sceneen hakenut Petteri Lassila.

Musikaalirooleista 21-vuotiaalla Petterillä on jo runsaasti kokemusta,  hän oli lukioaikanaan mukana peräti neljässä Viikin Norssissa esitetyssä  musikaalissa.

Petteri Lassila ja Anne Arrenius ovat innoissaan musikaalirooleistaan. KUVA TEIJA LOPONEN
Petteri Lassila ja Anne Arrenius ovat innoissaan musikaalirooleistaan. KUVA TEIJA LOPONEN

-Sain ohjaajaltamme hyvää palautetta ja vinkin hakea Skeneen, kertoo kahdeksan vuotta kitaraa soittanut Petteri.
-Laulu on ollut minulle aina vahvempi kuin tanssi, mutta sitäkin olen nyt koko viime syksyn opiskellut draaman ohella. On kuitenkin melkoinen haaste yhdistää tanssi, laulu ja näytteleminen yhteen. Ja vasta nyt vasta tajuan kuinka kova kunto täytyy musikaaleissa näyttelevillä olla, Petteri tunnustaa.

Pääosan esittäjä myöntää olevansa perfektionisti ja se tuotti alkuun vähän ongelmia, esiintyminen kun ei saa olla suorittamista.
-Ohjaaja sai minut tajuamaan, että pitää uskaltaa antaa vain mennä ja sen opittuani esityksenikin parani selvästi. Nyt osaan nauttia ja annan mennä täysillä!

Kolmenkymmenen nuoren esiintyjän joukossa on myös Pukinmäen Taidetalossa sirkustaitoja opettava Anne Arrenius.
-Olen mukana ensemblessä ja se on tietysti eri juttu kuin vetää varsinaista roolia. Tässä esityksessä taustalauluilla ja tansseilla on kuitenkin todella iso merkitys. Tosin piipahdan minä lavalla myös pienessä miesroolissa, Anne nauraa.

Petteri komppaa Annea todeten, että ilman taustalaulajia ja tanssijoita esitys olisi todella valju. Kokonaisuus tekee siitä vetävän.
Molemmille Elviksen musiikki oli entuudestaan tuttua, mutta mitään Elvis-faneja he eivät olleet.
-Rockista olen aina tykännyt, etenkin Queenistä. Mutta nyt on arvostus Elvistä kohtaan noussut kohisten. Täytyy sanoa, että hän on ollut tosi kova jätkä, Petteri hehkuttaa.
-Elvis-innostus on kyllä nyt päällä, täytyy kotonakin kaivella vanhoja levyjä esiin. Tässä Elvis-jukebox –musikaalissa kyllä esitetään kaikki parhaat kappaleet ja bändinä toimii tosi mahtavat Tuomas ”Tumppu” Kesälän bändi, Anne valaisee.

Laulamisen yhdistäminen nopeaan tanssiin oli Annellekin uutta.
-Kehittämistä on riittänyt, mutta sitä on myös tapahtunut, toteaa Tapanilasta kotoisin oleva lahjakkuus.

Anne opiskelee Metropoliassa kulttuurituottajaksi ja toivoo, että tulevaisuus tarjoaisi töitä niin esiintymisen kuin tuottamisenkin saralla.

Petterin haaveena on uran luominen näyttelemisen ja erityisesti musikaalien parissa.
-Pyrin Lontoolaiseen alan kouluun, mutta en vielä päässyt. Sain kyllä hyvää palautetta, jossa kannustettiin hakemaan uudelleen, Petteri iloitsee.

Anne ja Petteri ovat molemmat yllättyneet iloisesti siitä, miten mahtava fiilis esiintyjien kesken vallitsee.
-Meillä on ollut viikonloppuleirejä ja ne ovat tietysti yhdistäneet porukkaa. Tunnelma lavalla on aivan mahtava ja se välittyy varmasti myös yleisöön. Uskon, että yleisö tulee saamaan kyyneleet silmiinsä niin ilosta kuin liikutuksestakin., arvelee Petteri.
-Meitä kannustetaan koko ajan positiivisesti ja kehotetaan kurottelemaan unelmien perään. Sitä oikeastaan toivon katsojienkin saavan esityksestämme, uskoa tulevaisuuteen ja siihen, että unelmansa voi saavuttaa, jos todella haluaa, Anne tiivistää harjoittelukauden opit.

All Shook Up –musikaalikomedia Aleksanterin teatterissa ke 3.6.-la 6.6. kello 19, liput 37,50 Lippupalvelusta. Esiintymässä Skene-musiikkiteatterikoulun oppilaat, ohjaus Raine Heiskanen, tuotanto Stepup Oy.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMalmin päiviä vietettiin yhdessä ollen
Seuraava artikkeliAsukastalolta lähtee liki puolet tiloista