PuiU ja MPS tarjosivat ikimuistoisen tasapelin

Keltapaita Ikenna Ikegwuonu ja Janne Kainulainen syliotteessa ottelun kiihkeinä loppuhetkinä. Vasemmalla MPS:n Mikko Vesterinen. KUVAT HEIMO LAAKSONEN

Pessimisti ja paikallispelin odottaja eivät pety. Tämän vahvistivat Puistolan Urheilijat ja Malmin Palloseura päätyessään Puistolan Koudan nurmella ennätysyleisön todistamana 1-1 tasapeliin. Kentällä ja katsomoissa riitti tunnelmaa kuin linja-autossa!

Noin 400 koillishelsinkiläistä jalkapallon ystävää takasi tiiviin ja hyvähenkisen tunnelman Puistolan jalkapallopyhättöön naapurusten kohdatessa muutaman välivuoden jälkeen toisensa miesten Kolmosen paikallisottelussa. Iloinen ottelutapahtuma alkoi hiljaisella hetkellä. Syynä oli PuiU:n valmentaja Arpad Mesterin jalkapallon oppi-isän- ja perheystävän poismeno.

kuusela
Futisguru Martti Kuusela valitsi MPS:n parhaaksi Mikko Vesterisen ja PuiU:sta Samy Talatin.

Itse ottelu starttasi liikkeelle vahvalla vierasjoukkue MPS:n hallinnalla. Ensimmäisen puolituntisen aikana malmilaiset ehättivät 7 kertaa paitsioonkin. Yhdestä läpijuoksusta tuli tulosta, Robin Julin nosti pallon yli vastaan tulleen PuiU-veskari Samuli Kinnusen.

MPS:llä oli tämän 0-1 johtomaalinkin lisäksi pari kolme maalipaikkaa, joilla se olisi voinut tappaa ottelun ensi jaksolla.
-Pelasimme ekalla jaksolla kauden parasta peliämme, mutta toiseen puoliskoon en ole tyytyväinen. Lopputulos 1-1 oli varmasti ihan oikea tässä hienossa ottelutapahtumassa, tilitti MPS:n valmentaja Jyri Nieminen nukuttuaan yön yli.

Toinen jakso kääntyi peilikuvaksi. PuiU tuli kentälle eri ilmeellä ja taktiikalla ottaen kenttähallinnan hoitoonsa. Kotijoukkueelta löytyi jopa yllättäen lisää kaasua malmilaisten jähmettyessä. Yritys sai palkkansa, Samy Talat täräytti vahvan hyökkäyksen ja tolppatilanteen jälkeen varmasti 1-1 tasoitusmaalin. PuiU:lla oli vielä tämän jälkeenkin muutama mehevä maalipaikka. Tunteet kuumenivat välistä, erotuomari jakoi puistolalaisille neljä keltaista korttia ja malmilaisille kolme. Keltapaitojen yritykset kilpistyivät viimeistään mallikkaasti pelanneeseen PuiU:n maalivahtiin.

Paikallisderbyä kunnioitti maamme menestynein jalkapallovalmentaja Martti Kuusela valiten kummankin joukkueen parhaat pelaajat. Kuusela ojensi Madventurensin tuoreet kirjapalkinnot MPS:n uutteran taitavalle keskikenttämiehelle Mikko Vesteriselle ja PuiU:n Samy Talatille, jpka paransi otteitaan koko ottelun ajan ja teki tasoitusmaalin.

Paikalliskekkerit jatkuvat! Ensi perjantaina 22.5. kello 18 vihelletään Koudan nurmella käyntiin PuiU – Malmin Ponnistajat.
MPS ottelee huomenna torstaina vieraissa Hyvinkään Palloseuraa vastaan ja ensi tiistaina 2.6. kello 18 se ottaa Mosan nurmella vastaan itänaapuripainotteisen Spartakin.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliKotinummelle 700 000 euroa
Seuraava artikkeliMalmin päiviä vietettiin yhdessä ollen