Kotinummelle 700 000 euroa

Kotinummen leikkipuistoa tullaan remontoimaan esteettömäksi ja eri ikäryhmille sopivaksi puistokokonaisuudeksi. KUVA TEIJA LOPONEN

Helsingin esikaupunkialueiden kehittämiseen myönnettiin lähes viisi miljoonaa euroa lähiörahaston varoista. Ylä-Malmin leikkipuisto Kotinummi on yksi suurimmista rahoitushankkeista.

Kotinummen leikkipuisto päivitetään peruskorjauksen yhteydessä eri ikäryhmiä palvelevaksi esteettömäksi kohtauspaikaksi. Malmin täydennysrakentaminen tulee tuomaan Kotinummen puistokokonaisuudelle lisää käyttäjiä ja kasvavalle kävijämäärälle halutaan tarjota monipuoliset ja kestävät leikki- ja puistopalvelut.

Vuonna 1987 rakennettua leikkipuistoa on pidetty toimintakuntoisena lähinnä vain leikkivälineitä uusimalla.
Pienemmille hankkeille myönnettiin myös rahaa. Yksi niistä Puistolan palvelutalon motorisia taitoja kehittävä tasapainopuisto, joka sai 14 000 euroa.

Tapulikaupungissa sijaitsevan palvelutalon läheisyyteen rakennetaan tasapainopuisto, jolla lisätään väestön omaa aktiivisuutta terveydellisissä asioissa. Nykyisellään palvelutalon kuntosalia käyttävät lähiöliikkujat ja tasapainopuiston käyttäjiksi soveltuvat myös palvelutalon asukkaat, lähistön seniori-ikäiset sekä lisäksi lähikoulun lapset.

Puistolan palvelutalossa on käynnistynyt kuntoutushanke omana projektina lisäämään asukkaiden aktiivista elämää ja toimintakykyä.

Toinen pienempi rahaa saanut kohde on Syystien senioripiha ja ulko-olohuone, jolle myönnettiin 40 000 euroa. Tulevalla senioripihalla liikkuminen kohentaa tasapainoa, nivelten liikkuvuutta ja mahdollistaa ryhmätoimintoja kuten pelejä. Kohderyhmänä ovat kaikki lähialueen asukkaat, erityisesti ikäihmiset ja lisäksi läheisen päiväkoti Takataskun lapset, joiden kanssa Syystien palvelukeskus on tehnyt yhteistyötä.

Palvelukeskuksen nykyinen piha on osoittautunut toimimattomaksi, eikä se ota huomioon asiakaskunnan tarpeita ulkoilun sekä eri sukupolvien arjen yhdessäolon suhteen.

Lähiörahastosta on rahoitettu vuosittain noin viiden miljoonan euron edestä erilaisia hankkeita. Joka vuosi valmistuu noin 20–30 edellisenä vuonna rahoitusta saanutta hanketta.
Lähiörahaston tarkoituksena on parantaa Helsingin esikaupunkialueiden viihtyvyyttä ja toiminnallisuutta sekä ikääntyvien kaupunkilaisten palveluita.

Tänä vuonna haki kaikkiaan 31 hanketta rahoitusta. Seitsemälletoista hankkeelle myönnettiin rahoitus.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMLL:n kevättempaus Kurranummessa
Seuraava artikkeliPuiU ja MPS tarjosivat ikimuistoisen tasapelin