Puuverstas on vihdoinkin valmis

Virkistyskeskuksen puutyöharrastajat ovat saaneet uudet tilat entisestä navetasta. Loppusilaus on tehty talkoilla. Jatkossa verstaassa saa tehdä kaikkea, mitä puusta voi tehdä. Ainoastaan kyllästetyn puun käyttö on kielletty. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Malmin Virkistyskeskuksen piharakennuksessa olleet sirkkeli, höylä, porakone, vannesaha, sorvi ja muut työkalut ovat lopultakin saaneet pysyvän kodin. Ne on kannettu Siltamäen palvelukodin vanhaan navettaan, jonne remontoitu puutyöverstas avattiin tässä kuussa.

Kun Malmin Virkistyskeskus suljettiin vuonna 2012, lupasi kaupunki, että harrastukset voivat jatkua muissa osoitteissa. Monille harrastuspiireille luvattiin uusi paikka Syystien palvelukeskuksesta. Puutyöverstaalle ei vain meinannut löytyä paikkaa.
Siltamäen palvelukoti tuli hätiin, ja antoi kädentaitajien käyttöön vanhan navetan ylisille rakennetun huoneen. Sinne ei vain huonojalkaisimmilla ollut asiaa, joten moni joutui lopettamaan harrastuksensa. Katseet kääntyivät vanhaan hevostallinakin toimineeseen kivinavettaan. Jospa varastona käytettyyn rakennukseen voisi remontoida verstastilat.

– En kyllä olisi uskonut, että tämä aukeaa koskaan, kuuluu hämmästynyt mielipide verstaan avajaisissa toissa perjantaina.
Alku oli hankalaa, mutta nyt on hyvä, tuumii toinen.

Kymmenkunta miestä ja yksi nainen ovat juhlistamassa kauan odotettua päivää.
Lähiörahaston rahalla tehty puuverstas on suunnattu eläkeläisille ja työttömille. Se on avoinna arkisin kello 7.30-17.
– Älä vain laita hintaa lehteen, irvistää palvelutalon johtaja Markku Pyttynen.

Tilan muutos on tullut kieltämättä kalliiksi. Puoli miljoonaa euroa. Rahaa piti anoa välillä lisää, kun alkuperäinen 250 000 euroa ei riittänyt. Suojellun navetan muuttaminen nykysäädösten mukaiseksi harrastetilaksi ei ollut ihan helppo juttu.
– Tälle pitää keksiä nimi, että ihmiset osaavat tulla tänne. Nimessä voisi olla kuvattuna puu ja Siltamäki.

Nimiehdotukset alkavat sinkoilla ja päätetään järjestää nimikilpailu, johon voi osallistua tämän kuun ajan.
-Voittajalle Karibian risteily!

– Mikäs tämän paikan osoite on, että osaa kertoa toisille?
– Peltokyläntie 4.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliMuistolaattojakin voi bongata
Seuraava artikkeliTraktoriin tehtiin kansainvälinen ravintola