Iloisia viestejä

Päätoimittaja Teija Loponen

Uusi hallitus tulee päättämään monenlaisista säästötoimista, jotka eivät välttämättä kovin mukavilta tunnu. Iloinen uutinen on kuitenkin se, että säästöpäätöksiin ja niiden toteuttamiskeinoihin päädytään yhteisymmärryksessä. Uudessa eduskunnassa on peräti 47 yrittäjätaustaista kansanedustajaa, se on pienyrittäjien kannalta mainio asia. Yrittäjän elämää ja ongelmia ei välttämättä ymmärrä kuin toinen yrittäjä. Yrittäjäjärjestö, Suomen Yrittäjät, on lähtenyt eduskunnan kanssa uudenlaiseen yhteistyöhön, jossa jokaiselle kansanedustajalle nimettiin oma nimikkoyrittäjä tuomaan hänelle tuntumaa yrittäjien arkeen. Suoran vaikuttamiskanavan merkitys on vielä täysin tuntematon, mutta odotukset ovat kovat. Olen itsekin yhden helsinkiläisen kansanedustajan nimikkoyrittäjä ja täältä koillisesta meitä on siinä tehtävässä useampikin paikallinen yrittäjä. Tuosta yhteistyöstä kerromme sen edetessä enemmän. Tänään kansanedustajat ja nimikkoyrittäjät tapaavat ensimmäisen kerran.

Iloinen asia monien mielestä on myös se, että ministeri Paula Risikon asettama Malmin lentoaseman tilannetta selvittävä työryhmä on selvitystyössään päätynyt siihen, ettei Malmin lentoaseman toimintaa voida lopettaa, ennen kuin uusi korvaava kenttä on rakennettu. Selvitysryhmä toteaa myös, että Malmin kentän lakkautuspäätös on nyt uuden hallituksen heiniä ja tarvittaessa valtio voisi lunastaa lentoaseman maat kaupungilta. Näin siis, jos päätettäisiinkin säilyttää kenttä nykyisessä paikassaan ja tyytyä rakentamaan sen liepeille. Vaihtokaupalla kaupunki saisi kaipaamaansa maata toisaalta. Ehkä tuollainen ratkaisu voisi olla kaikkien hyväksyttävissä. Ainakin lentokentällä ja sen lähistöllä toimivien yritysten kannalta kentän säilyminen olisi elinkeinon kannalta erinomainen asia.

Malmin lentoasemalla vietetään tulevana viikonloppuna Fly in –tapahtumaa, jossa on paljon antia myös asukkaille opastetuista lentokenttään tutustumis- ja luontokierroksesta lähtien. Kentältä tulee viikonloppuna kuulumaan normaalia enemmän ääntä, sillä sinne saapuu myös taitolentäjiä, joiden harjoittelu tulee hetkellisesti aiheuttamaan ylimäärästä lentomelua. Melua on taivaalta tarjottu muutenkin viime päivinä runsaasti, sillä Helsinki-Vantaan kiitotieremonttien vuoksi isot koneet lentävät nyt muun muassa Malmin ja Tapanilan yli. Ellei lentoasema kiinnosta, niin viikonloppuna on tarjolla ohjelmaa myös Pukinmäessä ja Malmilla.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliSuutarilaan Metsävisan hopeaa
Seuraava artikkeliMalmi –työryhmä esittää lentoasemalle lisäaikaa