Eliten kausi huipentuu MM-kilpailuissa

Elite Pre Juniors Kiss and Cry suorituksensa jälkeen. KUVA PETRI VILHUNEN

Joukkuevoimistelun Suomen mestaruudet ratkottiin viikonloppuna Espoon Barona Areenalla ja samalla ratkaistiin Suomen edustajat kesäkuun MM-kilpailuihin Färsaarilla.

Lauantaina käytiin alkukilpailut niin 12-14-vuotiaiden kuin juniorisarjassakin (14-16-vuotiaat). 12-14-vuotiaissa Tapanilan Erän ja SC Vantaan yhteistyöjoukkue Elite Pre Juniors saavutti kauden korkeimman pistemääränsä 16.00. Valitettavasti joukkue oli ensimmäinen finaalista karsiutunut joukkue ja jäi yhdeksänneksi kahdenkymmenenneljän joukkueen kisassa. Vain 0.2 pistettä erotti joukkueen unelmasta, finaalipaikasta. Elite Pre Juniors 02:n pisteet alkukilpailussa olivat 13.70 ja lopullinen sijoitus 23.

Juniorisarjassa Elite lähti tavoittelemaan paitsi menestystä SM-kisoissa, myös unelmaa päästä edustamaan Suomea MM-kisoihin. Jo lauantain alkukilpailussa Elite venyi kauden parhaimpaan suoritukseensa keräten yhteispisteet 18.40. Joukkue oli alkukilpailun jälkeen kolmantena vain 0.1 pistettä OVO Junior Teamin perässä.

Sunnuntain finaalissa Elite paransi vielä lauantaisia pisteitään, nyt 18.50. Jännittävän kilpailun voitti TV:n Minetit ennen OVO Junior Teamia ja Eliteä, jonka kotimainen kilpailukausi päättyi siis hienosti SM-pronssiin.
Kärkikolmikko Minetit, OVO Junior Team ja Elite edustavat Suomea kesäkuussa MM-kilpailuissa, eli Eliten kisakausi saa jatkoa lajin kansainvälisessä päätapahtumassa.

Joukkueen valmentajat Kiia Kuusela ja Heini Tuovinen kertoivat kisan jälkeen olevansa todella ylpeitä joukkueestaan.
-Tytöt pystyivät näyttämään finaalissa parastaan! Koko päivä oli joukkueelta loistava suoritus heti aamusta alkaen. Joukkue etenee nyt kohti unelmaansa.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliLehmärallissa puskettiin ja ammuttiin
Seuraava artikkeliSuutarilaan Metsävisan hopeaa