Atletico ja MPS mättivät maaleja, PuiUlle arvokas vierasvoitto

Atleticon Tissari, Huupponen ja Nurminen löivat tahtia malmilaisryhmän avausvoitolle. KUVA V-P LIIMATAINEN

Viime viikkoinen Kolmosen kierros sujui paikallisjoukkueilta paremmin kuin yksikään aiemmista. Tuloksena kolme hienoa voittoa MPS / Atletico Malmin, PuiU:n ja MPS:n tuomina. Malmin Ponnistajat puolestaan kärsi harmittavan tappion.

Kakkoslohkossa MPS / Atletico Malmi haki avauspisteitään ja matkasi kauden kahdella voitolla aloittaneen Tuusulan Palloseuran vieraaksi. Avauspuolikas sujui malmilaisten hallinnassa kotijoukkueen keskittyessä rikkomaan ja protestoimaan tuomioita. Malmilaisilla sen sijaan säilyi fokus pelissä ja se toi myös tulosta. Miro-Aleksi Tissarin rebound-osuma ja Mikko Huupposen huikea vaparimaali siivittivät joukkueen 0-2-taukojohtoon.

Toisella puoliajalla TuPS sai pelistä kiinni ja haki kavennusta lukuisilla kulmapotkuilla ja pitkillä sivurajaheitoilla. Vaihtomies Samu Nurmisen vastaiskusta tullut 0-3-osuma oli kuitenkin lopulta liikaa kotijoukkueelle, vaikka he onnistuivat vielä kaventamaan 1-3:een noin vartti ennen täyttä aikaa. Arvokkaat ja vapauttavat vieraspisteet siis malmilaisille.

Atletico on tulessa seuraavan kerran tulevana lauantaina, kun joukkue isännöi aiemmilta kausilta tutuksi tullutta HerToa Tapanilan tekonurmella kello 18.30 alkaen.

Kolmoslohkossa avausvoittoaan metsästi myös Malmin Ponnistajat, joka vieraili perjantaina FC Kontun kestittävänä Myllypurossa. Kontu sai otteluun salama-alun ja siirtyi hieman kyseenalaisesta rankkarista johtoon jo viidennellä minuutilla. Ponnistajat lahjoittivat omilla hölmöilyillään vielä toisenkin osuman 18. minuutilla, kunnes malmilaisryhmä heräsi. Arvokas 1-2-kavennus nähtiin 25. minuutilla, mutta tasoituksen metsästys ei tuonut lopulta tulosta. Varsinkin toisella jaksolla tempo laski ja Ponnistajat pääsivät paikoille lähinnä vapaapotkuista. Tasapelikään ei olisi ollut vääryys, mutta tällä kertaa alku määritteli ottelun kulun.

Ponnistajat jatkavat avausvoittonsa metsästystä tulevana lauantaina, kun joukkue vierailee Keravalla. Kello 17 alkavassa pelissä vastassa on niin ikään kautensa vaisusti aloittanut PK K-U/Allianssi.

Janne Vottonen

 

MPS edustusjoukkue jatkoi suurinumeroisten voittojen sarjaa lohko 3:ssa. PK K-U/Allianssi joutui toteamaan Myllypurossa malmilaisten paremmuuden 6-2 lukemin. MPS siirtyi jo 5. minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon, mutta nuori ja vikkelä vastustaja tasoitti, ja hallitsikin sen jälkeen tovin kenttää.

Lopullisesti ottelu ratkesi toisella jaksolla malmilaisten siirryttyä 4-2 johtoon. Lopussa Malmi haki juoksuvoimaa laidoille Joni Puhakan ja Santeri Niemi-Pynttärin tullessa vaihdosta kehiin. He petasivat kaksi viimeistä maalia.
-Mentiin päästä päähän. Keskiuusimaalaiset ei ollut hullumpi joukkue, nuoria nopeita kundeja, pohti MPS:n valmentaja Jyri Nieminen runsasmaalista voittoa.
MPS johtaa lohkoaan puhtaalla kolmen ottelun voittoputkellaan. Ensi lauantai-iltana MPS vierailee Lahden legendaarisessa Kisapuistossa Reippaan vieraana.

Puistolan Urheilijat palasi voittojen tielle möhlimänsä Hyvinkää-pelin jälkeen. PuiU kaatoi Myllypuron vieraspelissä kiusallisen hankalaksi vastustajaksi tiedetyn Spartakin. Ilmassa tihkui vettä, mutta kentällä vallitsi kuumempi ilmanala.
PuiU hallitsi ensi jaksoa, palkkioksi tästä Petri ”Peksi” Oravainen laukoi vasempaan alakulmaan puistolalaisille 1-0 taukojohdon. Toisella jaksolla Spartak onnistui tuikkaamaan 4:stä metristä 1-1 tasoituksen. PuiU haki vimmatusti voittomaalia erotuomarin jaellessa tasaiseen tahtiin varoituksia, etenkin sprtakilaisille.

Lopulta ahkeruus palkitiiin, Oravainen pääsi tuikkaamaan 2-1 voittomaalin vaihdosta hyökkäyksen avuksi nostetun Atte Virtasen hyvän esityön jälkeen. Päätösvihellyksen jälkeen kierroksilla käynyt Spartak-pelaaja kävi vielä ahdistelemaan PuiU-pelaajaa. Otteluvalvojalla riitti kentän reunalla kirjattavaa.
PuiU:lla on kolmen kierroksen jälkeen plakkarissaan kaksi voittoa. Show jatkuu ensi maanantaina 18.5. klo 19 Myllypuron tekonurmella, kotijoukkueena on silloin FC Viikingit/2.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliSuomen parhaat rokkarit tulivat Jakomäestä
Seuraava artikkeliRaide-Jokeri esitellään messuilla