Terminaali sulkeutuu keskiviikkona busseilta ja takseilta kolmeksi kuukaudeksi

Terminaali kunnostetaan yltä päältä. Myös tasanteen alapuolella tullaan näkemään työmiehiä, kun siellä korjataan rappausvaurioita. Yläpuolella vanhat bussirampit ja -katokset puretaan. KUVAAJA PIRJO PIHLAJAMAA

Malmin bussiterminaalilla on alkanut tänään remontin alkuvalmistelut. Tästä päivästä lähtien terminaali on pois käytöstä alkaen kello 14. Terminaalin reunaa kävelemällä pääsee junalaiturille. Poikkeusjärjestelyt kestävät arviolta elokuun 9. päivään saakka.

Busseille on tehty väliaikaiset pysäkit Latokartanontien molemmin puolin Pekanraitin kohdalle. Kirkonkyläntien puolella bussit käyttävät Ylä-Malmin torin kohdalla olevaa pysäkkiparia nimeltä Malmin tori. Taksiasema siirtyy Malmin ylikulkusillalle.

Latokartanontien korvaavat pysäkit ovat noin sadan metrin päässä terminaalista. Pysäkit on merkitty tunnuksilla C, D, E ja F. Pysäkeillä C ja D pysähtyvät itään ajavat bussit. Pysäkillä C pysähtyvät Vilppulantielle kääntyvät bussit. Pysäkillä D pysähtyvät Latokartanontietä suoraan ajavat bussit. Pysäkeillä E ja F pysähtyvät länteen ajavat bussit.

Terminaalin vieressä ratakiskot ylittävä silta korjataan myös. Silta on yhtä työmaata vuoden loppuun saakka. Urakoitsijaksi on valittu Kreate Oy.

Kun bussiterminaali on kunnostettu, alkaa työmaan toinen vaihe, jossa bussit palaavat terminaaliin ja ajoneuvo- ja jalankulkuliikenne siirtyy sillan pohjoisreunan kaistalle. Kolmannessa vaiheessa työmaa-alue sulkee sillan pohjoispuoleisen kaistan, ja liikenne siirtyy sillan eteläreunaan.

Aikeet korjata ja kasvattaa bussiterminaalia saivat alkunsa, kun pääkaupunkiseudulle alettiin suunnitella uutta poikittaislinjaa, Jokeri II:ta. Runkolinja 560 –nimeä kantava bussi alkaa liikennöidä Vuosaaren ja Tapiolan väliä elokuussa. Malmilla 560:lle tärkeä väylä on Kirkonkyläntie, jonka bussipysäkkien kunnostustyöt näkyvät tällä hetkellä kaikille tien käyttäjille.

VÄLIAIKAISET PYSÄKIT

Pysäkillä C (H3525) pysähtyvät linjat 69, 76B, 77A, 577, 702 ja 703.

Pysäkillä D (H3527) pysähtyvät linjat 70, 70T, 73, 73N, 78, 519, 519A, 520, 554 ja 554.

Pysäkillä E (H3524) pysähtyvät linjat 70, 70T, 73, 73N, 76A ja 76N.

Pysäkillä F (H3526) pysähtyvät linjat 69, 77A, 78, 519, 519A, 520, 554, 554K, 577, 702 ja 703.

Pirjo Pihlajamaa