SM-mestaruus Hontai Judon Klaus Verlinille

Tämä heitto ratkaisi ottelun Verlinin voitoksi. KUVA MARKO VERLIN

Huhtikuun lopulla kamppailtiin judon suomenmestaruuksista Tikkurilan urheilutalolla. Heikinlaaksolainen Hontai Judoa edustava Klaus Verlin kamppaili itsensä miesten Suomen mestariksi painoluokassa alle 81 kiloa.

Verlin voitti alkusarjan otteluissa Jimi Koiviston ja Aleksi Siltalan nopeilla Ippon voitoilla. Semifinaalissa vastaan asettui Tampereen Judoseuran Eetu Laamanen, joka kuuluu Suomen olympiaryhmään. Laamanen on kerännyt käynnissä olevassa olympiakarsinnassa mukavasti pisteitä sarjaa alemmassa painoluokassa.

Verlin aloitti semifinaalin hyvin tehden kaksi yukon (5 pisteen) arvoista suoritusta. Ottelun loppupuolella Laamanen hyökkäsi agressiivisesti, mutta Verlin  puolusti johtoasemaansa hyvin edeten ensimmäistä kertaa miesten SM-finaaliin.
Finaalissa kohtasivat Verlin ja helsinkiläisen Meido-Kanin taitava Petteri Sulander.

Kaksivuotiaana judon harjoittelemisen aloittanut Verlin oli finaalissa ennakkoon lievä altavastaaja. Sulander oli semifinaalissa kukistanut moninkertaisen judon suomenmestarin Tikkurilan judokoiden Mika Toroin.
Finaali oli kuitenkin ohi nopeasti. Verlin käänsi ottelun toisella minuutilla Sulanderin nostoyrityksen näyttävään uchi- mata jalkaheittoon ja pääsi näin tuulettamaan Hontai Judon ensimmäistä miesten yleisen sarjan suomenmestaruutta.

Sovelletun judon ja Katan suomenmestaruudet ratkaistiin myös saman viikonlopun aikana. Hontain Linda Naumann otteli vakuuttavasti  koko päivän ja voitti viidennen mestaruutensa nyt painoluokassa + 78 kiloa neljällä selvällä ippon – voitolla. Ottelut olivat Lindalle hyvää valmistautumista vuoden arvokisamittelöihin.

Judon Kata -sarjoissa pyritään suorittamaan judon hyökkäys- ja puolustustekniikoita japanilaisittain, siis täydellisesti. Hontain Tuomas Konttinen ja Lari Luhtanen osoittautuivat nageno-katan pronssimitalien arvoisiksi. Ahkera harjoittelu näkyi parin hyvässä suorituksessa.

Anne Verlin

Edellinen artikkeliMeeri Kuikka iloitsee vihreiden voitosta
Seuraava artikkeliTerminaali sulkeutuu keskiviikkona busseilta ja takseilta kolmeksi kuukaudeksi