Meeri Kuikka on neljän lapsen äiti Tapanilasta. Hän pääsi syksyllä 2012 varavaltuutetuksi ja sen myötä opetuslautakunnan varajäseneksi, mutta kaksosten syntyminen 2 vuotta sitten hidasti poliittista uraa.
Avomiehen jäätyä koti-isäksi, on Meeri tuntenut voivansa omassa työssään vaikuttaa enemmän kuin politiikassa. Parasta oli nauttia eduskuntavaaleissa Vihreiden menestyksestä. Meeri jakoi oman alueen postiluukkuihin Outi Alanko-Kahiluodon ja Emma Karin esitteitä ja hänestä tuntui aivan mahtavalta, kun molemmat menivät läpi.
Vihreät voittivat vaalit omaan edelliskerran menestykseensä verrattuna, ja siksi Meerin mielestä hallitukseenkin on ihan hyvä pyrkiä, mutta ei millä tahansa ehdoilla.
Meeri työskentelee edelleen soten vapaaehtoistyön koordinaattorina, mutta vuoden alusta hänen yksikkönsä vaihtui ja hän on nykyään lastensuojelun alaisuudessa. Työnkuva on edelleen laaja.
Meeri toivoo pian jonkinlaista sote-ratkaisua, että tulevaan voisi varautua.
-Ei yhtään tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan omaankin työhön kun vapaaehtoistyön organisointi ei ole lakisääteistä.
Toisaalta sen arvo on noussut vuosien aikana, joten Meeri uskoo sille löytyvän paikan omana toimintana, tai sosiaali- ja terveyspalveluiden rinnalla.
Valtuuston kokoukseen hän toivoo kutsua vielä kevään aikana.
-On tuntunut siltä, että itselle tärkeät aiheet ovat jääneet säästöjen jalkoihin. Tuntuu, että on vain huonoja ”päätöksiä”, kun kaikesta pitää säästää.
-Toisaalta näen asiat monelta kantilta, eikä mikään todella ole mustavalkoista, vaan aina asioilla on puolensa, Meeri toteaa.
Esimerkiksi opetusasioita hän katsoo vanhemman, opetuslautakunnan, alueen asukkaan ja kunnan työntekijän silmin. Näiden näkökulmien yhdistäminen ei ole kovin ristiriidatonta.
Meeri miettii, miten ovat omat resurssit jatkossa, kun eniten tarvitaan kuitenkin äitinä.
–En tiedä siis vielä omasta jatkostani politiikassa, edes Koillis-Helsingin Vihreiden hallituksessa tai missään muuallakaan. Jatko-opiskelutkin himottavat, mutta aika vain ei riitä kaikkeen, sanoo alakoululaisen, tulevan eskarilaisen ja ensi vuonna päiväkotipaikkaa odottavien äiti.
Koillis-Helsingistä ei ollut yhtään puolueen kansanedustajaehdokasta. Kesken vaalitaiston Koillisen ainoa vihreä valtuutettu Zahra Abdulla ja toinen kokenut puolueen valtuutettu Sirkku Ingervo perustivat oman kahden hengen punavihreän ryhmän. Silti Vihreät säilyi toiseksi suurimpana puolueena Helsingissä sekä valtuustossa että tuoreissa eduskuntatuloksissa.
-Tämä siirtyminen oli mielestäni heidän henkilökohtainen asiansa. Harmi, että vihreitä on nyt vähemmän, mutta tämä kuvastaa hyvin politiikkaa, jossa päätöksien syntymiseksi on kaikkien tehtävä kompromisseja. Kenenkään ehdoton linja ei toimi, ja tämän takia puolueet näyttäytyvät välillä kovin samanlaisilta.
Meeri sanoo toivovansa jatkossa yhteistä vastuuta kaikilta puolueilta vaikeiden päätösten tekemiseen ja asioiden katsomista pitkällä tähtäimellä eikä vain nykyhetkeä ajatellen.
Timo Huotinen