Helmi ja Haaga-Perho yhteistyöhön

Helmi Liiketalousopisto on laajentamassa opiskelutarjontaansa. KUVA TEIJA LOPONEN

Haaga Instituutti -säätiö ja Helmi Liiketalousopisto Oy ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen uuden koulutusyhtiön perustamisesta
Tarkoituksena on luoda yksityinen, noin 1500 opiskelijan ravintola-, matkailu- hyvinvointi- sekä liiketalouden toimialoja kehittävä ja näille toimialoille työvoimaa kouluttava ammatillinen oppilaitos. Oppilaitokselle haetaan ministeriöltä sekä nuorten että aikuisten koulutuksen koulutustehtävä.

Koulutus toteutetaan nykyisissä toimipisteissä eli Ravintolakoulu Perhossa Perhonkadulla, jonne valmistuu lisärakennus kesällä 2015 myös aikuiskoulutuksen käyttöön, sekä Helmi Liiketalousopistossa  Malmilla. Kokki- ja tarjoilupuolen koulutus toteutetaan jatkossakin Perhossa, Helmi Liiketalousopiston puolella panostetaan muun muassa matkailualan opintoihin.

Perustettava osakeyhtiö tulee tarjoamaan opiskelijoille joustavat mahdollisuudet tutkinnonalarajat ylittäviin, yksilöllisiin oppimispolkuihin sekä koulutusmahdollisuuksiin. Samalla henkilöstölle luodaan nykyistä paremmat mahdollisuudet ammatissa kehittymiseen ja profiloitumiseen omalla osaamisalueella.

-Toiminta käynnistyy vuoden 2017 alussa, siihen asti toimintoja kehitellään. Malmilla tulemme kehittelemään lisäksi erilaisia kombinaatioita, joilla voisimme tarjota aikuiskoulutuksen puolella koulutuspaketteja vaikkapa isoille yrityspuolen toimijoille, kertoo Helmi Liiketalousopiston rehtori Juha Ojajärvi.

Osapuolet toteavat, että yhdistymisen avulla voidaan paremmin kohdentaa supistuvia taloudellisia voimavaroja toimintojen tehostamiseen sekä koulutus- että hallintoprosesseissa. Myös muiden palvelualoja täydentävien oppilaitosten ja toimialojen liittämistä uuteen yhtiöön selvitellään.
Helmi Liiketalousopistolla on jo aiemmin ollut esillä tarve laajennushankkeeseen ja uusi yhteistyö tukee laajentamisen tarvetta. Tekeillä oleva asemakaavamuutos tulee mahdollistamaan lisärakentamisen.

Teija Loponen