KimalaisCupissa riemulla ei ollut rajoja

Tiukkaa taistelua pallosta. Reilu peli oli päivän sana. KUVAT REO HURSKAINEN

Historian 10. KimalaisCup järjestettiin viime torstaina Tapulikaupungin urheilupuistossa. Koillis-Helsingin päiväkotien oma jalkapalloturnaus keräsi tänä vuonna lähes 900 innokasta potkijaa paikalle. Aamupäivän aikana pelattiin yli 70 tiukkaa peliä 11 eri nappulakentällä.

Tapulikaupungin urheilupuisto oli täynnä hulinaa ja innokasta naurua KimalaisCupin ollessa täydessä käynnissä. Tästä turnauksesta saattaa alkaa monen lapsen jalkapalloharrastus ja kukaties joku tulevaisuuden tähtikin saattoi olla pelaamassa juuri tässä

Paikalla lapsia viihdyttämässä oli lastenmusiikkiorkesteri Hääppöset, joka esiintyi kahdesti tapahtuman aikana.
Paikalla lapsia viihdyttämässä oli lastenmusiikkiorkesteri Hääppöset, joka esiintyi kahdesti tapahtuman aikana.

tapahtumassa. Tuulinen sääkään ei menoa haitannut. Moni lapsi saa ensimmäiset muistonsa ja kokemuksensa jalkapallon parissa juuri KimalaisCupissa.

Paikalla oli 47 eri joukkuetta 30:stä Koillis-Helsingin päiväkodista. Jokaisella joukkueella on oma hauska nimensä, mikä itsessään on jo osa KimalaisCupin viehätystä. Mukana olivat tänä vuonna muun muassa Siltamäen Sihisevät Kyyt, Poutapilven Jäätävät Jalat sekä Tapanilan Heiluvat Hampaat.

Järjestävinä seuroina KimalaisCupissa toimivat Malmin Palloseura sekä Puistolan Urheilijat. Talkooväellä on suuri rooli järjestelyissä. Kojuilla ja peleissä riitti ahkeraa väkeä erilaisissa hommissa. Seurojen omat junioripelaajat toimivat pelinohjaajina ja näin lapsilla oli hyvät mahdollisuudet päästä käsiksi lajin perusasioihin. Tärkein elementti oli tietenkin reilu peli sekä puhdas hauskanpito. Se onkin ehkä yksi suurimmista syistä miksi KimalaisCupista on muodostunut mukava keväinen perinne päiväkodeille.

Urheilukenttää kiertävä maskotti sai aikaan monenlaista ihmetystä. Tässä päiväkoti Pieksun lapset tekemässä tuttavuutta.
Urheilukenttää kiertävä maskotti sai aikaan monenlaista ihmetystä. Tässä päiväkoti Pieksun lapset tekemässä tuttavuutta.

Jokainen mukana ollut päiväkoti sai omakseen jalkapallon, jonka toivotaan innostavan lapsia liikkumaan lajin parissa.
Itse pelaamisen ohessa oli lapsille tarjolla monenlaista viihdykettä. Kaksi kertaa lavalla esiintynyt lastenmusiikkiyhtye Hääppöset sekä kenttiä kiertänyt maskotti pitivät huolen siitä, että tapahtumasta tuli monelle lapselle ikimuistoinen kokemus. Kappaleet olivat tarttuvia ja esitykset hauskoja, mikä oli naurusta ja laulusta päätellen lasten mieleen. Lukuisat ilmapallot loivat lisää iloista tunnelmaa. Jokaisella joukkueella oli myös “makkaravuorot”, jolloin oli aika istua alas hetkeksi ja nauttia makkarakojun antimista. Lisäksi kaikki nuoret jalkapallosankarit ikuistettiin joukkuekuvauksissa.

Otteluiden päätyttyä seurasi pienimuotoinen palkintojenjako. Päiväkoteja palkittiin aktiivisesta osallistumisestaan KimalaisCupiin vuosien varrella. Pronssipalkinnon saaneet olivat osallistuneet tapahtumaan kuudesti sen historian aikana. Hopeaa pokanneet

kahdeksan, ja kultapalkinnon voittaneet päiväkodit olivat olleet kisaamassa jo peräti yhdeksänä vuonna. Suosio on siis kova. Hyvää uutta vuosikymmentä, KimalaisCup!

Reo Hurskainen

Edellinen artikkeliKiilassa ihmetytti päivähoidon ja koulun puute
Seuraava artikkeliHopeinen Hotelli liitää Malmille