Kaavoituslautakunnan enemmistö rakentaisi Malmin lentokentän

Paneelia vetänyt kaupunkitoimituksen esimies Kalle Silfverberg (takana vasemmalla) Helsingin Sanomista käsiäänestytti asiassa vielä 70-80-päisen yleisön ja laski, että heistä noin kaksi kolmasosaa oli valmis rakentamaan Malmin lentokentälle. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Viisi kuudesta Kampin Laiturilla olleesta kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenestä ilmoitti kannattavansa Malmin lentokenttäalueen rakentamista viime torstaina.

Kampin Laiturin kaupunkisuunnittelumessuilla paneeliin osallistuneista poliitikoista vain Tom Packalen (ps.) ilmoitti, että Malmin lentoasemalle on edelleen tarve.
– On impivaaralaista ajattelua, että suljetaan tiet, lentokentät ja vinttikoiraradat, hän lateli.

– Ehdottomasti asuntotuotannolle, iski väliin vasemmiston Eija Loukoila saaden laajempaa tukea.
– Olen Eijan mieltä, säesti kokoomuksen Matti Niiranen liputtaen asunnoille ja ihmetellen  puheita, että kentän ympärille ei jää viheralueita.
– Se on valtion päätös, totesi ”harrastekentän” lakkauttamisesta asuntojen rakentamista puoltava vihreiden Elina Moisio.

Hän painotti lenkkipolun säilyttämistä ja että yleiskaavan on turvattava Helsingin virkistysalueet ja metsät.

– Päätös on valtion, ei Helsingin käsissä. Kaupungin tehtävä ei ole pyörittää lentokenttää, ilmoitti kantansa lautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava (kok.).
– Helsingin kaupungilla ei ole varaa pyörittää tappiollista kenttää. Kaupungin asuntoja jonottaa 30 000 ihmistä. Lenkkipolut on säästettävä, täydensi demarien Jape Lovén kuljettaen keskustelua koillisen low tech-alueeseen.
Low techillä hän tarkoitti Tattarisuon teollisuusaluetta, jonka yritysten säilymistä lautakunnan jäsenet tuntuivat kannattavan yksituumaisesti.

Tosin Niiranen himmaili, että low techistä voi pitää kiinni nyt, mutta että hän on enemmän high tech – ja smart city –ihminen.
Selväksi tuli myös se, että Malmin lentokentän asuttaminen mahdollistaa pikaraiteen rakentamisen Koillis-Helsinkiin.
Lautakunnan jäsenistä paikalta puuttuivat Osmo Soininvaara (vihr.), Hennariikka Andersson (kok.) ja Heta Välimäki (sd.).

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliLiketälähiötä –kisalla huikeasti osallistujia
Seuraava artikkeliMeritaimenten ja raskasmetallien Longinoja