Esittelyssä: Markku Penttilä (M11)

Markku Penttilä

Siltamäkeläinen Markku Penttilä, 71, on toista kertaa Muutos 2011:n kansanedustajaehdokkaana. Hän on asunut perheineen Siltamäessä reippaat 30 vuotta ja katselee nyt elämänmenoa eläkeläisen näkökulmasta.

Asuinpaikkana Siltamäki on hänen mielestään vallan mainio esimerkiksi lähellä olevan urheilupuiston takia. Entisenä kiekkoilijana hän pelasi vuosikymmeniä nuorten kanssa iltaisin urheilupuiston kiekkokaukalossa. Hän kirjoitti myös silloiseen MaTaPuPu-lehteen toivomuksen, että puiston surkea asvalttipintainen tenniskenttä parannettaisiin asialliseksi. Ja kuinka ollakaan, kaupunki teki suuren remontin, kaivoi vanhan pinnan pois ja teki tilalle nykyaikaisen ns. hiekkatekonurmikentän.
Ehdokkaan mielestä kaupunki on hoitanut hyvin urheilualuetta.

On puhuttu paljon eläköitymisen ja työvoimavajeen ongelmista. Penttilän mielestä niistä ei ole mitään huolta, jos vain kannustetaan ja tuetaan suomalaisia äitejä synnyttämään lisää lapsia. Sillä tavalla hänen mukaansa Suomi nousi ylös toisen maailmansodan jälkeen.
-Ja vielä, meillä pitkään vallinnut poliittinen rahavalta saisi muuttua äänestämällä enemmän kansanvaltaiseksi.

Natoon liitymistä hän ei myöskään kannata, koska asevarustelu rajan molemmin puolin kiihtyisi. Oma puolustuskyky ja -tahto on ensisijaista. Talouspuolen leikkauksia voisi tehdä esimerkiksi kehitysmaarahasta (miljardi/v), maahanmuuton kuluista (miljardi/v) ja EU:n miljardi/v nettomaksuista, eli EU:sta voitaisiin erota.

Ehdokas harrastaa kulttuurien tutkimista ja toteaa, että suomalainen kulttuuri on nostettava takaisin ykköspaikalle monikulttuurisuuden tilalle. Muita kulttuureita on myös kunnioitettava, mutta Suomi selviää vain arvostamalla omaa kulttuuria ja sen historiaa.
Muutos 2011-puolueen pääkohtia näissäkin vaaleissa ovat suora demokratia, sananvapaus ja kansanäänestys.

Timo Huotinen

Edellinen artikkeliErälle neljä mitalia aluemestaruuskilpailuista
Seuraava artikkeliTaiteen harrastus voi alkaa lahjakortista