PuiU:n junnuille oma kuplahalli Tattarisuolle

PuiU on saamassa junnuilleen oman kuplahallin ensi talven tuiverruksiin. Kuva KontU:n kuplasta Jakomäestä.

Nuorten mahdollisuudet harrastaa jalkapalloa talvikaudella Puistolan seutuvilla ovat merkittävästi paranemassa. Jalkapallojunioreiden ja heidän perheidensä unelmien täyttymyksen mahdollistaa Tattarisuon moottoriradan pysäköintialueelle ensi syksynä pystyyn puhallettava tekonurmipohjainen kuplahalli.

Idean isä ja hankkeen keskeinen puuhamies Timo Bengs ”löysi” Tattarisuon liikennekeskuksen pysäköintipaikasta talvikaudella tyhjillään olevan ja kuplalle sopivan alueen. Noin vuoden kestäneen selvitystyön jälkeen hanke näyttää toteutuvan.
Tulevan ylipainehallin paikkaa hallinnoi Nuorisoasiankeskus. Nuorisolautakunta on jo tehnyt päätöksen hallipaikan vuokraamiseksi talvikausiksi 1.10.-31.3. väliseksi ajaksi. 40-70-metrisen ylipainehallin toteutuksesta vastaa hanketta varten perustettava yhtiö, jossa osakkaita ovat Puistolan Urheilijat sekä yksityisiä rahoittajia.

Tuleva halli palvelee ensisijaisesti tyttö- ja poika jalkapalloilijoita. Se tukee myös hienosti Puistolan peruskoulua, joka on mukana pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean verkostossa. PuiU vastaa urheiluluokkien valmennuksesta ja matkaa koululta hallille on vain 1,2 kilometriä.

-Hallin käyttöaste tulee olemaan erinomainen. Puistolan Urheilijoilla on 16 joukkuetta, ja nämä takaavat jo 65 %:n käyttöasteen. Loput vuorot vuokraamme lähialueen muille seuroille. Lisäksi halli sopii loistavasti pääkaupunkiseudun RC-autoilijoille. Alustan muunneltavuus mahdollistaa radio-ohjattavien sähköautojen kilpailut, kertoo Timo Bengs.

Tattarisuon kuplahalli lisää merkittävästi nuorten liikennekoulutuskeskuksen alueen kävijämäärää. Arviolta hallilla tulee olemaan yli 20 000 vuotuista käyttäjäkertaa. Paikka on myös ympäristöystävällisesti mainio, bensaa ja aikaa säästyy kun perheiden ei tarvitse kuskata jälkikasvuaan Vantaan ja Tuusulan halleihin.

Tattarisuon moottoriradan aktivoiminen talvikäyttöön jalkapallon avulla mahdollistaa myös siellä valmiina olevien kahvilapalveluiden käytön.
Timo Bengs on myös toiveikas tekonurmen käytöstä kesäaikaan.

-Haarukoimme ja tutkimme lähialueen hiekkakenttiä, josko hallin tekonurmen voisi kesäkaudeksi levittää jollekin läheiselle hiekkakentälle, unelmoi Bengs.
Toteutuessaan Tattarisuon halli on kolmas Koillis-Helsingissä. PK-35:llä on oma kuplansa Pihlajamäessä ja itähelsinkiläinen KontU ylläpitää kuplahallia Jakomäessä.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliAsukasyhdistys yleiskaavaluonnoksesta: Autoilu ei vähene rakentamalla
Seuraava artikkeliTalvisotamuseo avautui verkkosivuilla