Helsingin ensimmäinen kouluruokadiplomi tuli Viikkiin!

Kuvassa vasemmalta koulun rehtori Satu Elo, Ammattikeittiöt ry:n projektipäällikkö Virpi Kulomaa, Palmian alue-esimies Jaana Bremer, kotitalousopettaja Riitta Aalto sekä ruokapalveluvastaava Jesse Lindroos. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Latokartanon peruskoululla oli viime torstaina syytä juhlaan, sillä opinahjo on ensimmäinen helsinkiläinen koulu, jolle on myönnetty kouluruokadiplomi.

Diplomin saa koulu, jonka kouluruokailussa toteutuvat ruokailulle asetetut valtakunnalliset tavoitteet.
Latokartanon koululaiset kerääntyivät torstaina yhteen seuraamaan diplomin luovutusta.
– Teidän keittiönne tekee maukasta ja laadukasta ruokaa. Ympäristö on otettu huomioon osana laadukasta opetusta. Voitte kaikki olla ylpeitä, sillä teillä toimii erinomainen yhteistyö keittiön, opettajien ja koululaisten kanssa, kannusti diplomin myöntänyt Ammattikeittiöt ry:n projektipäällikkö Virpi Kulomaa latokartanolaiskoulussa.

Koululaisten hymy levisi puheen edetessä, sillä juhlapäivän kunniaksi he saivat kuulla saavansa lounaan päälle mango-smoothiet.
– Kouluruokadiplomi on hieno kunnia, sillä koulussamme on todella panostettu kouluruokailuun. Lisäksi olemme siitä harvinainen koulu, että meillä ruoka tehdään omassa keittiössä, kotitalousopettaja Riitta Aalto Latokartanon peruskoulusta iloitsee.

Kouluruokadiplomin myöntää Ammattikeittiöosaajat ry. Yhdistys on luonut erityisen kriteeristön hyvälle koulukeittiölle.
Diplomin arvoinen keittiö panostaa kouluruokaa tehdessään ruoan ravitsevuuteen ja myös ekologiseen kestävyyteen sekä koululaisten kasvatukseen. Diplomi kertoo myös hyvästä yhteistyökyvystä ja muutosvalmiudesta erilaisten asiakkaiden palvelemiseksi.
Ekologisuus korostui myös torstaina, kun tuli puhe smoothie-astioista.
– Jälkiruokamukit näyttävät muovilta, mutta oikeasti ne ovat biohajoavia!

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliAlvar Aallon toteutumaton Malmi
Seuraava artikkeliMeluaidat Kirkonkyläntielle ja Tapaninvainiontielle