Esittelyssä: Emmi Tuomi (komm.)

Emmi Tuomi

Emmi Tuomi, 37,  Heikinlaaksosta on SKP:n Helsingin ehdokas. Hän on johtava psykologi kehitysvamma-alalla Rinnekoti-Säätiössä Espoossa. Perheeseen kuuluvat puoliso ja 7- ja 12-vuotiaat pojat. Aiemmin Emmi on pyrkinyt eduskuntaan Lapista 2007.

Hän on SKP:n varapuheenjohtaja ja Helsingin kaupungin työllistämistoimikunnan varajäsen. Muita mielenkiintoisia tehtäviä ovat Euroopan vasemmiston hallituksen jäsenyys ja työpaikalla akavalaisten luottamusmiestehtävä.

Emmin vaalibudjetti on enimmillään 1 000 euroa. Tärkeimpinä tukijoina ovat puolue ja puolueosasto, jonka tuki on muutenkin tärkeää. Puolueen ohjelmasta hän nostaa tärkeimmäksi kuusituntisen työpäivän, joka  vaikuttaisi merkittävästi työntekijöiden ja ihmisten yleiseen hyvinvointiin sekä työttömyyteen ja tulonjakoon.

Hän on vankka julkisten lähipalveluiden puolustaja. Koululaisten ja kehitysvammaisten kanssa työskennellessä on Emmille tullut erityisen tärkeäksi vaatimus ”jokaiselle tarpeensa mukaan”, siis erityisen tuen palveluissa on oltava vaihtoehtoja kevyestä vahvimpaan, ja tasavertaisuus edellyttää yksilöllisten tarpeiden huomioimista.

Emmi tekee työn ohella yliopistossa jatko-opintoja ja tutkimusta. Hän harrastaa lenkkeilyä sekä judoa puistolalaisessa Hontai Judossa. Poikien judo-, tanssi- ja musiikkiharrastusten seuraaminen ja niihin kuskaaminen on äidille mieluinen harrastus.

Hän on hyvin epäaktiivinen somessa eikä ole facebookissa. Vaalikoneet ovat tärkeä tapa tuoda esiin poliittisia mielipiteitä. Mieluiten Emmi tapaa ihmisiä kasvotusten.

Emmi nauttii Malmin kentän luontoympäristöstä ja kodin yläpuolella lentävistä koneista. Siitä huolimatta hän näkee, että kenttä tulisi hyödyntää asuinrakentamiselle, jonka rinnalle on kehitettävä palveluita.

Emmi toivoo, että äänestäjät löytävät ja uskaltavat äänestää myös eduskunnan ulkopuolista puoluetta. Hänen mielestään on mahdollisuus tuoda radikaalia vasemmistolaista muutosta myös valtakunnalliseen politiikkaan.

 Timo Huotinen

Edellinen artikkeliEsittelyssä: Tiina Sandberg (komm.)
Seuraava artikkeliMalmin nuoret menettivät nuorisotalon