Esittelyssä: Tiina Sandberg (komm.)

Tiina Sandberg

Suutarilalainen Tiina Sandberg, 41, on SKP:n Uudenmaan piirisihteeri, naimisissa ja kahden pojan äiti. Hän on ollut aiemmin ehdolla Turussa, Helsingissä ja nyt toista kertaa Uudellamaalla.

Tiina on Helsingin liikuntalautakunnan varajäsenenä päässyt tukemaan koillisen asioista pj-Rikua ja vpj-Hemppaa. Itselle mielenkiintoisin tehtävä on Euroopan Vasemmiston Latinalaisen Amerikan työryhmän jäsenyys.

Heka-Suutarilan vuokralaistoimikunnan sihteerinä hän on saanut perheelleen kodin, jossa on piha, patio ja parveke sekä 100 metriä puutarhapalstalle. Tiinan mielestä puutarhanhoito on ainoa asia, joka tässä maailmassa on tärkeää. Mikään ei ole hauskempaa kuin kitkeminen ja rapsutus, sadonkorjuu ja kokkaaminen itse kasvatetusta.

Facebookiin Tiina on perustanut Stadin Omenapörssin. Hän on kotonaan somessa ja pitää sen mahdollisuuksilla leikkimisestä, mutta hauskinta on ihmisten kanssa toimiminen yhteisten asioiden parissa. Kesällä pitää ehtiä kaupungille ja kaupunkiluontoon seikkailemaan poikien kanssa.

Tiina sai äskettäin tiedon mukavasta lahjoituksesta, jonka ansiosta on varaa toteuttaa vaaleissa jokin hauska tempaus. Kokonaisbudjetti on silti alle 2 000 euroa. Tukiryhmä yllättää aina iloisesti juuri silloin, kun itsellä iskee uskon puute. Kansanliikkeessä toimiminen ja ihmisten ymmärrys voida itse vaikuttaa asioihin on hienointa.

Tiinan mielestä perheille on turvattava varhainen apu. Kodinhoitaja on saatava hätiin ennen lastensuojelua ja tähän on taattava riittävä rahoitus. Kunnallisen vuokra-asuntotuotannon kautta on lähdettävä laskemaan asumisen hintaa. Nyt on juuri oikea aika rakentaa ja valtion on käytettävä tässä jo piiskaa.

Lentokenttätoiminta Malmilla pitäisi säilyttää: se on alueelle arvokkaan ulkoilureitin säilyttämisen tae. Toisaalta kentän käyttö on monipuolisempaa ja yhteiskunnallisesti tärkeämpää kuin vastustajat antavat ymmärtää.

-Kannattaa kokeilla kommunistia, Tiina sanoo ja urheilutermejä lainaten tekee vaaleissa parhaansa ja katsoo, mihin se riittää.

Timo Huotinen