Lolitat kokoontuvat Manga Caféssa

Myrsky Ylppö, Minja Hätinen ja Erika Jensen-Eriksen näkevät vaivaa ulkonäkönsä eteen valmistautuessaan Lolitojen tapaamisiin. KUVA PINJA YLHÄVUORI

Viime keväänä Tapanilan Erän nuorisotalolla aloitti toimintansa Manga Café. Kahvila on erikoistunut erityisesti japanilaiseen kulttuuriin, mikä näkyy jo sen ulkonäöstä, seiniä näet koristaa hauskat japanilaistyyliset hahmot.

Kahvilan pyörittäjä Milla Sainio perusti Manga Cafén alunperin Helsingin keskustaan. Kahvila joutui myöhemmin muuttamaan Tapanilan Erän nuorisotalon tiloihin, mutta sen tärkeys nuorille on silti säilynyt.
Nyt nuorisotalon tiloissa sen nuorisotyöllinen merkitys on vahvistunut entisestään. Kahvilassa voi herkuttelun lisäksi muun muassa tavata muita mangasta kiinnostuneita, pelailla lautapelejä ja lueskella mangaa.

Yksi osoitus nuorten innokkuudesta Manga Caféeta kohtaan oli se, kun joukko vapaaehtoisia nuoria suunnitteli ja toteutti nuorisotalon askarteluhuoneen sisustamisen ja seinien maalaamisen Manga Cafén tyyliseksi. Nyt seinillä näkyy hauskoja, mutta tyylikkäitä mangahahmoja ja kirjahylly täynnä mangaa on löytänyt paikkansa oviaukon vierestä.

Kahvilan viereiseen huoneeseen on ahtautunut runsaasti huolitellusti pukeutuneita nuoria tyttöjä. Nämä Lolitat ovat tulleet Suomen Lolitojen yhteiseen miittiin eli tapaamiseen.
Paikalle ovat saapuneet myös Minja Hätinen, Myrsky Ylppö ja Erika Jensen-Eriksen. Minja on tullut Tampereelta asti, eikä siksi ole ennen käynyt Manga Caféssa. Myrsky ja Erika ovat käyneet aikaisemmin Manga Caféssa silloin, kun se oli vielä keskustassa.
Tytöillä on ollut aikainen herätys aamulla, sillä Lolita-asujen, -meikkien ja -kampausten valmisteluun voi mennä jopa useampi tunti. Nyt on suunnitelmissa viettää laatuaikaa muiden Lolita-harrastajien kanssa.

Manga ja Lolitat

  • Manga on japania ja tarkoittaa Japanissa tehtyä sarjakuvaa.
  • Mangalle tyypillistä on hahmojen suuret silmät ja se, että lukeminen aloitetaan kirjan lopusta.
  • Lolita on japanilainen katutyyli, jossa käytetään kellomaisia mekkoja ja kiharaisia peruukkeja.
  • Lolitat korostavat söpöyttä ja nukkemaisuutta pukeutumisessaan.

Pinja Ylhävuori