Esittelyssä: Mari Rantanen (ps.)

mari rantanen
Mari Rantanen

Mari Rantanen, 39, oli viime eduskuntavaaleissa demarien ehdokkaana Uudellamaalla ja sai kohtuulliset 1 915 ääntä, jotka riittivät puolueen 13. sijaan.

Nyt Tapaninvainiossa asuva Mari on perussuomalaisten listalla Helsingissä ja luulee 4 000 äänen olevan melko varmasti riittävä läpipääsyyn. ”Ei mahdoton, mutta vaatii sen, että kaikki menee aivan nappiin.”
Marin vaalibudjetti on noin 2 000 euroa ja perustuu pääasiassa omaan rahoitukseen. Ylimenevä osuus on pääosin lahjoituksia yksityishenkilöiltä ja yhdeltä yritykseltä, toistaiseksi.
Tukiryhmässä on noin 20 henkilöä tekemässä elämäntilanteensa mukaan hommia, mutta ehdokas itse pitää lankoja käsissään ja päätökset tehdään porukalla.

Viime kunnallisvaaleissa Mari pääsi Helsingissä varavaltuutetuksi. Kiinteistölautakunnan jäsenen paikasta hän luopui kesällä 2014, kun vaihtoi puoluetta.
Ammatiltaan Mari on ensihoitaja-sairaanhoitaja sekä omaishoitaja. Hän on suorittanut myös poliisin perustutkinnon. Hän työskentelee ensihoitajana ambulanssissa Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella Vantaalla.
Mari on naimisissa ja uusperheellinen. Harrastuksiin kuuluu kahden koiran kanssa puuhastelu. Toinen löysi heidän perheensä 2011 lomamatkalta Kreetalta, ja tästä Mari päätyi Kreetan eläinsuojeluun ja perustamaan yhdistyksen Kreetan Kodittomat Eläimet ry:n vuonna 2012. Lisäksi hän pyrkii harrastamaan liikuntaa ja lukee mielellään.

Vaalikampanjassa Marilla on jalkautumisia ja tilaisuuksia reilut 100 ennen vaaleja. Hänen mielestään mikään ei korvaa ihmisten kohtaamista. Siitä saa kullanarvoista tietoa erilaisissa elämäntilanteissa elävien arjesta.
Hänen vaalisloganinsa on Työtä, terveyttä ja turvallisuutta. Marille tärkeät asiat voi tiivistää: Säilytetään terveydenhuolto julkisena. Omaishoito on maailman parasta hoitoa – tuetaan sitä. Pidetään huolta suomalaisten turvallisuudesta. Työn vastaanottamisen pitää olla kannattavaa ja Suomella ei ole varaa toimia maailman sosiaalitoimistona.

Rantasen mielestä Malmin lentokentän lakkautuspäätös on tehty kapeilla tiedoilla. Hän itse näkee tärkeämpänä säilyttää kentän niin työpaikkojen, poikkeusolojen, koulutuksen kuin sen kulttuurihistoriallisten arvojenkin vuoksi.
Näin Mari esittäytyy ja kehottaa äänestämään rohkeasti ihmisten ja eläinten hyvinvoinnista kiinnostunutta järkipersua.

Timo Huotinen