Esittelyssä: Björn Månsson (r.)

Björn Månsson

Björn Månsson Tapanilasta on kokenut ja menestyksekäs ehdokas eduskunta-, EU- ja kunnallisvaaleissa. Tällä hetkellä hän on Helsingissä puolueensa valtuustoryhmän puheenjohtaja, HSL:n hallituksessa ja Uudenmaan maakuntavaltuustossa jäsenenä. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Månsson oli ehdolla Uudellamaalla ja pääsi vajaalla 3000 äänellä Rkp:n toiselle varasijalle.

Ammatiltaan Månsson on nykyään vapaa toimittaja. Hän on naimisissa, kolmen aikuisen pojan isä ja neljää lastenlasta rakastava 62-vuotias isoisä. Harrastuksia toisen polven kanssa seurustelun lisäksi ovat Vincent van Gogh, pienoismallit ja sudoku.

Vaalitoiminta on tuttua, ja Månssonilla on blogissaan päivittäin täydentyvät nettisivut, joissa vaaliteesien määrä noussee vaaleihin mennessä yli kahdensadan. Kolme keskeistä teesiä ovat talous ja työllisyys, lasten hyvinvointi ja koulutus sekä vanhusten hyvinvointi ja hoito.

Alueemme tärkeästä avainkysymyksestä, Malmin lentokentän tulevaisuudesta Björnillä on selvä kanta.
– Malmin kenttä pitää pelastaa, ei vain lentotoiminnan takia, vaan myös työpaikkojen ja ulkoilualueen vuoksi. Sehän on nyt Koillis-Helsingin oma keskuspuisto. Kenttää pitää kehittää, ei sulkea, hän korostaa.

Vaalibudjetista Månssonilla on koossa vajaat 8 000 euroa. Omaan osuuteen ei ole liiemmin varaa, rahat tulevat puolueelta ja sitä lähellä olevilta tahoilta. Tukiryhmä on vielä kokoamisvaiheessa, mutta itse ehdokas on valmis panostamaan vaalityöhön.
– Olen hyvin aktiivinen Facebookissa, seison toreilla, osallistun vaalipaneeleihin, ja suurin osa rahoista menee varmaankin lehti-ilmoituksiin.

Kaksikielinen Björn toivoo, että ihmiset osaisivat äänestää ennakkoluulottomasti osaavaa ja pätevää ehdokasta. Hän tuntee olevansa sellainen työelämänsä tässä vaiheessa. Tavoitteena on äänimäärää, joka riittää puolueen ykkössijaan Helsingissä. Viimeksi siihen tarvittiin vajaat 5 000 ääntä.

Timo Huotinen

Edellinen artikkeliMarjon innostus superfoodin pääsi kansiin
Seuraava artikkeliKoovee vei kapteenina, Erällä huono kenraali