Erätien päätepysäkki saattaa kadota syksyllä 2017

72
Jos muutos toteutuu, siirtyy Erätien päätepysäkki Riimusauvantielle tämän hetken arvion mukaan syksyllä 2017, ja Erätietä lähinnä olevat bussit olisivat jatkossa 73 ja 561B. KUVA HANNA JÄRVINEN

Tapanilan Urheilukeskuksessa ollaan yllättyneitä, koska Koillis-Helsingin päivitetyssä linjastosuunnitelmassa linja 72 on kadonnut Erätieltä.

Päivitetyssä liikennesuunnitelman luonnoksessa linja 72 loppupään reitti on muuttunut niin, että keskustasta tuleva bussi ei käännykään Suutarilantieltä Yrttimaantielle, vaan bussi porhaltaa Suutarilantietä vielä hetken suoraa ja kääntyy sitten kohti Siltamäen ostoskeskusta Riimusauvantielle, jonka lopussa on bussin uusi päätepysäkki.

Suutarilantie-Erätie väliltä jää pois noin 1,5 kilometrin osuus ja sen kuusi pysäkkiä. Ne ovat Erätieltä päin laskettuna Tapanilan Urheilukeskuksen, Kotinummentien, Sidetien, Sidekujan, Korsitien ja Vallesmannintien pysäkit.

– Olemme tehneet HSL:lle vetoomuksen, että reitti ei muuttuisi. Olen keskustellut tästä myös heidän liikennesuunnittelijansa, Miska Peuran kanssa. Hän perusteli asiaa monipuolisesti. Hän myös kertoi yllättävän tiedon, että päätepysäkillä matkustajien määrä on dramaattisen pieni, kertoo Tapanilan Urheilukeskuksen toimitusjohtaja Matti Linnavirta.

– Ruuhkan ulkopuolella Erän päätepysäkiltä nousee vain yksittäisiä matkustajia. Heitä on noin yksi matkustaja per bussivuoro, vahvistaa liikennesuunnittelija Miska Peura.
Hänen mukaansa myös Yrttimaantien varren pysäkeiltä matkustajia tulee vähänlaisesti.

Suunnitelmaluonnosta hiotaan parhaillaan niin, että se olisi valmis tämän kevään aikana. Sen jälkeen linjastosuunnitelmasta kerätään lausunnot jäsenkunnilta ja lopullisen päätöksen tekee HSL:n hallitus.
Jos päätepysäkki muuttaa Erätieltä Riimusauvantielle, aikoo urheilukeskuksen väki tyytyä kohtaloonsa.
– Emme ala pukeutumaan säkkiin ja tuhkaan. Sitten pitää elää asian kanssa, toteaa Linnavirta.

Jos muutos tapahtuu, on urheilukeskus pohtinut mahdollisuutta rakentaa nykyisen päätepysäkin tilalle lapsiparkki, jonne autoilevat vanhemmat voisivat viedä ja tuoda lapsensa.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliHyvää naistenpäivää!
Seuraava artikkeliMarjon innostus superfoodin pääsi kansiin