Pihlajamäessä vaaditaan parannuksia meluaitaan

Kehä I:n aiheuttama liikennemelu ulottuu Pihlajamäessä ja sen lähialueilla kauas. Vanhoista meluaidoista ei suurta hyötyä ole. KUVA TEIJA LOPONEN

Pihlajamäessä kehätien varrella asuvat kärsivät liikennemelusta, jota liian matalat ja riittämättömät meluaidat eivät kykene hillitsemään.

-Pihlajamäen meluaidat Kehä I:n varrella ovat vanhanaikaiset, liian matalat, kunnoltaan huonot, eivätkä ne täytä EU:n, eivätkä kansallisten viranomaisten vaatimuksia, todetaan Pihlajamäki-seuran tammikuussa Liikennevirastolle lähettämässä kirjeessä.
Seura vaatikin yhden maan vilkkaimmin liikennöidyn kadun eli Kehä I:n meluaitojen modernisointia pikaisesti nykysäännöksiä vastaavaksi.

-Saimme sieltä vastauksen, että seuraava melukartoitus tehdään vuonna 2017 ja toimintasuunnitelma 2018. Niissä otetaan huomioon aiemmin tehdyt suunnitelmat ja tarvittaessa tarkennetaan niitä. Liikennevirastosta myös sanottiin, että EU ei pakota ainakaan vielä toteuttamaan viiden vuoden välein tehtävää melukartoitusta, joka kuitenkin pitää tehdä, harmittelee Pihlajamäki-seuran puheenjohtaja Ulla Artte.
Melusaaste on kuitenkin niin suuri häiriötekijä Pihlajamäessä, että Artte aikoo vielä olla yhteydessä Liikennevirastoon.

-Kehä I:n melusaasteet ovat Pihlajamäen kohdalla tutkimusten mukaan erittäin korkealla tasolla häiriten asukkaiden elämää ja muodostaen myös terveysriskin. Melusaasteen lisäksi asukkaita häiritsevät liikenteen päästöt. Aiomme tehdä voitavamme, jotta asialle tapahtuisi jotain, pihlajamäkeläisten edunvalvoja toteaa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliTapanilan teatteri tarjoaa kansainvälistä jännitystä
Seuraava artikkeliKattoviljelyä ja raitiotieliikennettä