Opetuslautakunta löi koulut yhteen

Tapanilalaiskoulujen yhdistämistä kannatti seitsemän ja vastusti neljä päättäjää. Siltamäen ja Töyrynummen koulujen liittoa kannattivat päättäjistä kaikki. KUVAAJA PIRJO PIHLAJAMAA

Opetuslautakunta päätti eilen yhdistää Koillis-Helsingin kouluja. Tapanilan ala-asteen koulu ja Hiidenkiven peruskoulu yhdistetään 1.8.2016 alkaen yhtenäiseksi peruskouluksi. Samoin käy Töyrynummen ala-asteen koululle ja Suutarilan yläasteen koululle.

Töyrynummi-Suutarilan koulupäätös meni läpi muitta mutkitta. Tapanilan osalta syntyi äänestys, koska vasemmistojäsen Juha Leoni teki Ville Jalovaaran (sd) kannattamana vastaehdotuksen, joka oli, että kouluja ei yhdistetä.

Leonin ja Jalovaaran puolelle tulivat Marja Nyman (ps.) ja Nasima Razmyar (sd.).

Koulujen yhdistämisen puolesta äänestivät Johan Ekman (rkp.), Katri Korolainen (vihr.), Minerva Krohn (vihr.), Berndt Nordman (vihr.), Anniina Palm (kok.), Timo Raittinen (kok.) sekä Wille Rydman (kok.)

Seuraavaksi asia etenee kaupunginhallitukseen ja lopulta valtuustoon.

Opetuslautakunnan esitykset löytyvät täältä.

Pirjo Pihlajamaa