Iiskolan pommitus vei Erän pudotuspeleihin

Maalin synty on iloinen asia. Eräläispelaajat hymyssä suin vasemmalta: Tuure Ailio, Mikko Jolma, Tommi Aro, Jussi Kosola sekä ottelun pelaaja Tuomas Iiskola,19. Tuomari pui leukaansa. KUVA MIKKO HYVÄRINEN

Tapanilan Erä pelaa tänäkin keväänä Suomen mestaruudesta! Jossittelut playoff-paikasta päättyivät sunnuntain Josba-ottelussa kierros ennen runkosarjan päätöstä. Takuumiehenä oli Tuomas Iiskola pommittaen neljä maalia Erän 7-6 jatkoaikavoitossa.

Kotiottelu Josbaa vastaan Vantaalla käynnistyi pelillisesti nohevasti mutta tuloksellisesti mollivoittoisesti. Tauolle marssittiin vieraiden johtaessa 0-1.
Kopista löytyi seerumeja epätarkkoihin maalilaukauksiin. Toinen erä oli Tuomas Iiskola showta, saldona oli hatullinen, 3 maalia. Ja kun Eero Nuutinen sivalsi vielä nuoruuden innolla yhden kassin, niin toista erätaukoa lähdettiin viettämään Erän 4-2 johdossa.

Kolmas erä kysyi nitroja ja kylmäpäisyyttä. Mosalaisiin iski kipsi, joensuulaiset tehtailivat peräkkäin neljä maalia ja tilanne olikin 4-6 vierasjohto. Ja tällä pelillä kun piti varmistaa paikka playoff-peleihin. Kipsi suli, Mikko Jolma pääsi kaventamaan 5-6. Aikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia kun nuoruus ja kokemus näyttivät voimansa, Nuutinen pyyhkäisi riemukkaan 6-6 tasoituksen Lauri Kapasen tykityksen paluupallosta.

Tasapelipinnakin olisi riittänyt Erälle turvaamaan pudotuspelipaikan. Edessä oli jatkoaika. Yllätys, yllätys, tehokone Tuomas Iiskola päätti ottelun tinttaamalla illan neljännen rysänsä pelikellon näyttäessä 62.11.
Erän runkosarjan sinänsä merkityksetön viimeinen peli on Vantaan Energia Areenalla nyt perjantaina klo 18.30 alkaen. Sparrarina on Erän edellä sarjataulukossa oleva tamperelainen Koovee.
-Tärkeintä meiltä olivat nousu tappioasemasta, kaksi pistettä, playoff-paikka ja onnistuttiin tekemään maaleja, kun parissa aiemmassa pelissä on ollut kuivempaa, summasi Erän päävalmentaja Petteri Bergman nitro-ottelun annin.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliEsittelyssä: Sophia Leppä (vas.)
Seuraava artikkeliOpetuslautakunta löi koulut yhteen