Räppärit valtaavat Malmitalon

New-Generation-MCS
New Generation MCS KUVA JENNA HELAKARE

Nuorten Rhymes And Flows –tapahtuma Malmitalolla tuo kuultavaksi monia nuoria lahjakkaita eri alatyylejä edustavia räppäreitä.

Tapahtumaa järjestämässä oleva Sahis eli Zouhir Raiss kertoo kiinnostuneensa itse räpistä jo ekalla luokalla.
-Kuuntelin kavereitten mukana suomalaista Bomfunk MC`s nimistä yhtyettä, jonka kautta Lose your self ja muut Eminemin biisit astuivat sisään meidän piireihin. Kun aloin kuunnella muita erilaisia räppäreitä niin kiinnostuin räpin sanojen ja taustojen rytmikkyydestä.

-Räppien kuuntelu sai mut kirjoittelemaan riimejä ja kasvattamaan omaa sanavarastoa. Huomasin kiinnostuksen kasvavan enkä tahtonut lopettaa, sillä räpin kautta pääsin olemaan luova ja toteuttamaan itseäni monin tavoin, kuten keksimään omia vertauskuvia ja mielipiteitä omista arjen asioista ja huolista teini-ikäisenä, kertoo Sahis.
Hän lisää nykyään äänittelevänsä kappaleita ja keikkailevansa kavereitten kanssa ”New Generation MCS” nimisellä kokoonpanolla, jossa mukana ovat myös Eiwiii ja Tom Mikael sekä DJ Taktine.

Sahis toteaa oman genrensä olevan erittäin suosittu nykypäivänä nuorten keskuudessa, mutta harvat vanhemmat ihmiset arvostavat räppiä.
-Se on harmillista, sillä jos räpissä sukeltaa syvemmälle pinnan alle niin huomaa, että sieltä löytyy myös monia muita alatyylejä. Jos ihmiset tietäisivät tästä niin omat ennakkoluulot räppiä kohtaan voisi murentua ja ihmisten olisi helpompi samaistua hip-hop ja räp-kulttuuriin.

-Malmitalolle saapuu räpin eri alatyylejä edustavia räppäreitä. Paikalla on muun muassa New Generation MCS, ääni ja vimma 2014 finalistit, TBR, joka oli Hartwall Jaffan ja Kesäkaverit elokuvan yhteisellä promo-kiertueella kesällä 2014 sekä Mansesteri, joka on Tampereelta yksi tunnetuimmista räpin kokoonpanoista. Näin luodaan räpin avulla paikalle fiilistä ja energiaa, lupaa Zouhir Raiss.

Tapahtuman kesto on 2,5 tuntia ja ikäsuositus 12+.
Tapahtuma on päihteetön ja sen järjestävät

yhteistyössä New Generation MCS ja Operaatio Pulssi.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliYrittäjien illassa luvattiin: Tattarisuo säilyy!
Seuraava artikkeliErälle kunniakkaita tappioita sarjakärjelle