Erälle kunniakkaita tappioita sarjakärjelle

Erän Kasper Vainikalla,47, olisi ollut mahdollisuus pukata reikäpalloa tiukassa ottelussa SSV:tä vastaan. KUVA TAPANILAN ERÄ

Tapanilan Erä koetteli kahden päivän sisällä voimiaan ja kuntoaan liigan kolmosta sekä ykköstä vastaan. Perjantaina arkkivihollinen SSV oli Pasilassa parempi 3-1,
 ja sunnuntaina Jyväskylässä kärkijoukkue Happee näytti voimansa 7-2 lukemin. Mutta Erän peli on hyvin kypsymässä kevään ratkaisumittelöihin.

Niinhän siinä kävi perjantaina, hieman tutun tuntuisesti, että SSV ja Erä väänsivät tiukasti 60 minuuttia, ja sitten SSV voitti 3-1. Kaava muistuttaa Saksan maajoukkueen esityksiä jalkapallossa. Avauserä oli mennä hulinaksi erotuomareiden käydessä passittamaan eräläisiä jäähyosastolle oikein urakalla. Erä kesti puolustustaistelun, mutta SSV pääsi lopulta tasakentällisin tekemään 1-0 johdon. Toisessa erässä isännät siirtyivät 2-0 johtoon vapaalyönti tilanteesta.
SSV:n piti päätöserässä tehdä 3-0 maalinsa, jolloin Erä kaivoi lisäkierroksia moottoristaan. Lauri Kapanen onnistuikin rykäisemään 3-1 kavennuksen ja päätösluvut.

Sunnuntaina Erällä oli ”Jyskälässä” vastassaan liigan tämän hetken kovin ja kuumin joukkue, Happee. Isännän otteet myös näkyivät Happeen takoessa avauserän lukemiksi 3-0 johdon.
Toisen erän 45 sekunnin kohdalla Eero Nuutinen räppäsi ilmasyötöstä 3-1 kavennuksen. Happee ei tästä toipuakseen kaivannut happea, vaan onnistui vielä siirtymään 5-1 johtoon ennen päätöserää, jossa Erän toivo syttyi reilun minuutin jälkeen, Lauri Kapanen värkkäsi 5-2 kavennuksen. Eräläisten nallit kuitenkin kastuivat tähän. ”Hirvijoukkue” sai vielä kaunisteltua päätösluvuiksi 7-2.

Maininnan arvoista on ja Erälle hunajaista, että Happeen maalivahti Kosonen torjui ottelussa 35 eräläisten maaliyritystä ja palkittiin pelin parhaana. Erä ei ole kaukana sarjakärjen tasosta.
Hyvää lupaa myös Erän päävalmentaja Petteri Bergmanin positiivisuus perjantai iltana, hävityn SSV-ottelun kälkeen.
-Peli menee koko ajan eteenpäin, tänään näkyi paljon sellaisia juttuja, joita on harjoiteltu. Otettiin taas yksi steppi ylöspäin ja joukkueen taistelutahto sekä peli-ilme lupaavat hyvää.
Hyvää on luvassa seuraavaksi Energia areenalla ensi sunnuntaina, 22.2. klo 17.00, jolloin Erä isännöi joensuulaista Josbaa. Kaksi ottelua ennen runkosarjan päätöstä Erä on sarjassa 7., ja menossa mitalihenkisiin pudotuspeleihin.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliRäppärit valtaavat Malmitalon
Seuraava artikkeliAsukasyhdistyksessä tyrmistynyt tunnelma: Yleiskaavan luonnos rakentaa Aarnikanmäkeä