Erällä tehokkaat jäähyväiset

Valkopaita, SalBa:n Veli Pelkonen ja Erän Jere Oksanen rymistelivät kaukalon reunat kumoon saaden eturivin katsojat säikähtämään. KUVA MIKKO HYVÄRINEN

Raumalainen SalBa sai kunnian olla Tapanilan Erän tämän kauden, ehkä myös jatkossakin, viimeinen liigavastustaja tunteikkaassa kotipesässä Mosahallissa. Erä ei pelissä tunteillut, vaan latoi taululle 7-1 voiton.

Monen mielestä Erän ainoan ja oikean kotikentän katsomo täyttyi ruuhkabussin lailla SalBa-ottelussa. 454 silmäparia sai Mosahallin jäähyväisottelussa todistaa Erän tekemää teurastusta ja viimeistä palvelusta aidolle kotikatsomolleen. Tunnelma oli lämmin ja haikea. Sytykettä saatiin heti 14 sekunnin pelin jälkeen, kun Sami Lehtinen nostatti tarkalla vedollaan 1-0 maalijuhlat alkaneeksi. Avauserän lopulla Tom Strömsten ohjasi 2-0, ja Eero Nuutinen sivalsi 3-0 taukojohdon.

Toisessa erässä raumalaiset eivät jaaritelleet, vaan hakivat mallikkaasti kavennusta. Toisin kävi, Lehtinen tarjosi toistamiseen parastaan laukoen pallon tarkasti SalBa:n maalin yläpesään. Jere Oksanen sai kunnian muuttaa luvuiksi 5-0. Vasta tässä vaiheessa vieraat onnistuivat, Veli Peltonen teki elämänsä ensimmäisen liigamaalin. Tauolle poistuttiin 5-1 tunnelmissa.

Päätöserässä Rauman pojat jatkoivat pyristelyään, joskin jo virtaa kuluttaneena. Erä otti kuitenkin kunnian maaleista. Mikko Jolma vei pallon ja itsensä SalBa:n maaliin, 6-1. Päätösluvut, 7-1, kirjasi historian kirjoille Tommi Rosendahl.

Ikimuistoisen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa oli vallalla vahva konsensus. Kumpikin joukkue kiitteli toisiaan. Erän Mikko Pasanen tuumi vieraiden vieneen alussa peliä, mutta Erä kerättyä rivit se oli kahdessa erässä parempi.
SalBa:n valmentaja Juha Mäkilä myönsi kaverin, Erän, pelinopeuden olleen eri luokkaa, mutta korosti oman joukkueensa tavoitteiden olevan vasta keväässä.

-Tämä Mosa on henkinen kotimme ja saatiin nyt rehti, hyvä mittelö aikaiseksi. Vierasjoukkue oli periksi antamaton. Maalivahtimme Laakso pelasi erinomaisesti. Onnistuimme laajalla rintamalla, oli hienoa pelata vika kerta tässä hallissa, päätteli Erän päävalmentaja Petteri Bergman.
Nyt Erällä on edessä kaksi kovaa vieraspeliä. Perjantaina se kohtaa Pasilassa arkkivihollisensa SSV:n ja sunnuntaina on Jyväskylässä vastassa sarjajohtaja Happee. Sunnuntaina 22.2. klo 17.00 on Vantaan Energia Areenalla kotiottelun vuoro Josbaa vastaan.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliLainan päivän myrsky ei hidastanut vauhtia Siltamäessä
Seuraava artikkeliEläinten hyvinvoinnista riitti mielipiteitä