Esa Heiskanen keksi jäätävän idean

jäälinna
Esa Heiskanen kertoo tulevalla rakennuspaikalla, että kun alkaa pakastaa, tuodaan purkit tontille ja täytetään säiliöautosta saatavalla vedellä. Sekaan lorautetaan väriä, jätetään purkit jäätymään ja toivotaan, etteivät vandaalit iske. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Tapaninvainiolainen Esa Heiskanen on odottanut pakkasia jo elokuusta asti, jolloin hän sai loistoidean. Hän on liki puoli vuotta innostanut ihmisiä ottamaan käytetyt maito- ja mehupurkit talteen, jotta niistä voi rakentaa jäälinnan.

– Kesällä mietin, että mistä sitä pienenä tykkäsi. Puumajasta! Rakennettiin sitten semmoinen 6-vuotiaan pojan kanssa pihavaahteraan, kertoo isä Esa Heiskanen.
Syksyn alla isän mieleen palautuivat lapsuudessa rakennetut lumilinnat. Mutta entä jos ei sada lunta, hän mietti, ja muisti lukemansa jutun jäälinnan teosta maitopurkkitekniikalla. Facebookiin ilmestyi ryhmä nimeltä Tapaninvainion Jäälinna.
Purkkitalkoisiin on värvätty sekä asukkaita että päiväkoteja. Esimerkiksi Staffanin lasten luovuus on herännyt niin, että he ovat piirtäneet jo useita erilaisia havainnekuvia linnasta.
Yhtenä päivänä alati ideoita keksivällä Esa Heiskasella välähti. Linnanhan voisi tehdä Uimarannantien tyhjälle tontille. Linnasta voisi tehdä Kapuntalon. Se on lähipalveluja tarjoava talo, jota asukkaat ovat toivoneet toistakymmentä vuotta.
– Täytyy vielä kysyä muiden mielipidettä, Heiskanen virnistää.

Jos pakkaset vihdoin saapuvat, pidetään linnan rakennustalkoot ystävänpäivänä, helmikuun 14. päivä, joka on lauantai. Paikaksi on ajateltu Uimarannantien tontin isoa kumparetta, jolloin linna näkyisi Tapaninvainiontielle asti.
Malmilaiseen teollisuushalliin varastoituja purkkeja on kasassa yli tuhat ja lisää kaivataan. – Muovikorkillinen on paras, jos purkki sattuu kaatumaan ennen jäätymistään.
Jäätymiseen menee päivä tai pari. Tuhannella purkilla rakentaa kymmenen metriä pitkän metrin korkuisen muurin.
– Kaikki ovat tervetulleita mukaan keräämään purkkeja ja rakentamaan linnaa, Esa kutsuu.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliSinikka Vepsä ei ole takinkääntäjä
Seuraava artikkeliKaratejunnut hakivat mitaleita: Värisuora-Benille kultaa, hopeaa ja pronssia!