Esittelyssä: Fatbardhe Hetemaj (Kok)

Fatbardhe Hetemaj, 29, Tapanila.

Fatbardhe Hetemaj on ehdolla eduskuntaan toista kertaa. Neljä vuotta sitten hän sai hienot 4 719 ääntä ja päätyi toiselle varasijalle.

Nyt hän on tosissaan liikkeellä kasvattaakseen äänimääräänsä ja päästäkseen läpi. Hyvää valmennusta on tuottanut kaupunginvaltuutetun ura ja varapuheenjohtajuus nuorisolautakunnassa kolmatta vuotta. Lisäksi hän johtaa Stadion-säätiötä, jolla on edessään syksyllä isot olympiastadionin modernisointityöt.

Fade on metsähallituksen luontopalvelujen kansallispuistokummi. Henkireikänä ovat myös jooga ja pitkät kävelylenkit sekä kaunokirjallisuuden lukeminen. Keväällä kauppatieteiden maisteriksi valmistuva Hetemaj työskentelee VMP Groupilla business managerina kansainvälisten henkilöratkaisujen ja yhteiskuntasuhteiden parissa.

Tapanilassa asuva Hetemaj muutti perheineen Kosovosta Suomeen pakolaisina vuonna 1992. Veljistä tuli ammattilaisjalkapalloilijoita. Perparim ja Mehmet ovat siskonsa tärkeimmät tukijat 5000-10 000 euron vaalibudjetin kokoamisessa. Lehti-ilmoituksiin tarvittaisiin enemmänkin rahaa. Uuttera jalkatyö turuilla ja toreilla on taas alkanut. Paneeliesiintymiset ja aktiivisuus somessa ovat myös valttia.

EU-vaaleissa Fade oli itse Alexander Stubbin vaalipäällikkö vajaa vuosi sitten, kun tiimin potiksi saatiin huikeat lähes 150 000 ääntä. Lopputulemana oli Alexin valinta kokoomuksen puheenjohtajaksi ja jääminen kotimaahan.

Faden omassa joukkueessa on mahtavan innostunut ja osaava noin 30 hengen porukka, jonka vaalipäällikkönä toimii kuluttajaekonomian maisteri Heini Rask. Myös oma äiti ja sisko ovat mukana.

Hetemaj on valinnut tärkeimmiksi vaaliteeseikseen nuorten, yrittäjyyden ja maahanmuuton tukemisen. Nuoriin panostaminen on hänen mielestään paras investointi tulevaisuuteen. Talouskasvua saadaan yrittäjyyttä kannustamalla. Omankin elämän kokemukset kannustavat tavoittelemaan avarakatseista, houkuttelevaa ja kansainvälistä Suomea. Kotikulmilla Malmin lentokenttä pitäisi säilyttää kaupungin elinvoimaisuuden ja työpaikkojen ylläpitämiseksi.

Fade kokee, että on velvollisuus olla mukana nostamassa Suomi takaisin kasvu-uralle.

-Talous on tiukoilla ja Suomen kilpailukyky koetuksella. Jotta voisimme jatkossakin taata jokaiselle mahdollisuuden hyvään koulutukseen, terveydenhoitoon sekä turvalliseen ympäristöön, täytyy turhia rönsyjä karsia. Esimerkiksi yritystukia, virkamieshallintoa ja erilaisia verovähennyksiä, kuten asuntojen korkomenoja sekä ay-jäsenmaksuja tulisi arvioida kriittisemmin.

Timo Huotinen

Edellinen artikkeliVoittoisa Erä etenee kohti kevätaurinkoa!
Seuraava artikkeliYleiskaavan luonnos maalailee asuntoja Fallkullan tilan ja Suurmetsäntien ympärille