Erän faniavaus toi helpottavan voiton

Nuori Eero Nuutinen,13, oli keskeinen takuumies Erän sinipaitojen TPS-voitossa. KUVA MIKKO HYVÄRINEN

Kyllä kansa tietää, on politiikan puolelta tuttu väittämä. Sama on sävel urheilussakin, Erän fanien valitsema avauskentällinen takoi neljä maalia Turun Palloseuran maaliin Erän voittaessa tärkeän pistesaalistuksen 7-4.

Totta, Erän fanit päätyivät ehdottamaan TPS-otteluun aloituskentäksi kolmosviisikkoa: Eero Nuutinen, Tomi Palin, Jere Oksanen, Ilkka Koski ja Tom Strömsten. Eikä Vantaan Energia areenalla tarvittu kuin historiallinen kolme sekuntia, kun Jere Oksanen pläjäytti 1-0 johdon.

”Keppana-meno” sai jatkoa avauserän puolivälin jälkeen. Nyt oli vuorossa Eero Nuutinen, joka ohjasi Strömstenin laukauksen TPS-pömpeliin. Fanivalinnan osuvuuden vahvisti vielä Tomi Palin tehden taukoluvuiksi 3-0.
Toisessa erässä Aurajoen pojat hivuttautuivat 3-2 tilanteeseen, jolloin illan tähtiketjun Nuutisen oli aika lisätä Erän johdoksi 4-2.
Päätöserän alussa sitkeä Tepsi kavensi 4-3. Onneksi Erän muukin joukkue osoitti kykenevänsä maalien tekoon. Janne Salonen vapautti tilanteen 5-3 maalillaan ja Lauri Kapanen pääsi neppaamaan 6-3 lukemat tuoneen ilmapallomaalin. Lopussa Erä pääsi kaunistelemaan ylivoimalla 7-3, tekijänä Palin. TPS:kin innostui vielä alivoimalla maalaamaan päätösluvuiksi Erä-voiton lukemin 7-4.

TPS-voiton jälkeen Erällä on koossa 17 sarjapistettä, jotka oikeuttavat sen viimeiseen ”pleijari-paikkaan”, eli kahdeksanteen sijaan sarjassa. Tästä on hyvä jatkaa.
Maanantaina, lehtemme ollessa jo painossa, Erä kohtasi vieraissa Nokian. Tänään 28.1. keskiviikkona Energia Areenalla on tunnelma katossa, kun Erä käy klo 18.30 Classicin kimppuun. Ensi viikon keskiviikkona, 4.2. klo 18.30, Erä pelaa nostalgisesti kauden ainoan kotiottelun synnyinpesässään Mosahallissa. Vastustaja SalBa saapuu Raumalta.
-Nyt on saatu sairastupa tyhjäksi ja päästään pitkästä aikaa harjoittelemaan täysipainoisesti, riemuitsi Erän päävalmentaja Petteri Bergman Turku-voiton jälkeen myönteisesti kevätkauteen tähyten.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliUusi päiväkoti voi olla vanhan surma
Seuraava artikkeliYhteisvastuukeräys tuo hyvää monille